Liviu Dragnea nu poate munci la spălătoria penitenciarului în care este închis, deși şi-a câştigat acest drept în instanţă. Explicațiile avocatei sale, Flavia Teodosiu

Liviu Dragnea nu poate munci la spălătoria penitenciarului în care este închis, deși şi-a câştigat acest drept în instanţă. Explicațiile avocatei sale, Flavia Teodosiu
Liviu Dragnea / Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto
Publicat: 11/02/2021, 18:58
Actualizat: 11/02/2021, 19:15

Liviu Dragnea a ales să muncească la spălătoria penitenciarului, după ce şi-a câştigat în instanţă dreptul la muncă şi a trecut prin COVID, dar nu poate să facă acest lucru în acest moment. Fostul şef al PSD, aflat în penitenciar, s-a trezit din nou în izolare, spune avocata sa, Flavia Teodosiu.

Domnul Dragnea trebuia să fie repus în dreptul de a munci în temeiul art. 78 din legea 254/2013 conform unei Sentinţe penale din 14 ianuarie 2021.

Cu toate acestea, ieri, dupa ce în fine s-a pus în discuţie punerea în executare a sentinţei penale definitive şi executorii, i s-a pus în vedere că va fi retestat SARS-COV-2, condiţii în care, dl. Dragnea a fost externat la data de 23.12.2020 de la Spitalul Penitenciar după 14 zile de carantină şi alte 10 de izolare!

Dl. Dragnea a invocat imediat Ordinul Ministrului Sănătăţii 1819/27.10.2020 care dispune clar faptul că: «8. Pacientul pozitiv nu mai trebuie retestat RT-PCR timp de 90 de zile de la vindecare, cu excepția persoanelor cu imunodepresii severe sau a celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă».

Dacă retestarea totuși se petrece, un rezultat pozitiv în perioada de 90 de zile de la vindecare nu poate fi considerat o nouă infecție, cu excepția persoanelor cu imunodepresii severe sau a celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă”, urmând ca testul să fie efectuat la o clinică privată.

Cu toate acestea, reprezentanţii penitenciarului au spus că pe ei nu îi interesează, dacă nu acceptă retestarea, nu va fi scos la muncă.

Este evident o încălcare flagrantă a drepturilor dlui. Dragnea şi clar o altă modalitate de a-l împiedica să îşi exercite drepturile pe care le are conform legii şi stabilite de trei hotărâri judecătoreşti”, a spus avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, joi, la Antena 3.

Liviu Dragnea a lucrat în penitenciar ca mecanic auto

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, în 27 mai 2019, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman.

Dragnea a lucrat ca mecanic la garajul auto al penitenciarului Rahova în care este încarcerat.

Liviu Dragnea este închis la Penitenciarul Rahova, acolo unde își ispășește pedeapsa de trei ani jumătate primită în vara lui 2019, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea, victorie în instanţă. Fostul şef PSD ar putea ieşi mai repede din penitenciar

Fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, şi-a câștigat în instanță dreptul de a se întoarce la muncă în perioada în care se află în penitenciar, având în vedere că în ultima vreme nu a mai putut să facă acest lucru.

Decizia prin care Liviu Dragnea nu a putut munci în această perioadă a fost luată de directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Liviu Dragnea, fostul șef al Camerei Deputaților, a contestat, însă, această decizie în instanţă, prin intermediul avocatului său, iar Curtea de Apel București i-a dat, în parte, dreptate acestuia.

În luna iunie 2020, fostul şef al PSD dat un interviu, prin Skype, fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu, în care a dat povestit despre situația lui în penitenciar.

Cel mai probabil, Dragnea a contestat decizia șefului ANP pentru că zilele de muncă din penitenciar sunt scăzute, conform legii, din pedeapsă, potrivit sursei citate.

Liviu Dragnea, momente grele la închisoare: „Se simte abandonat, uitat, neglijat! Am înțeles că…” Codrin Ștefănescu, ultimele detalii despre ex-liderul PSD

Într-o postare pe Facebook, Codrin Ștefănescu a oferit ultimele detalii despre bunul său prieten, Liviu Dragnea. Fostul șef al PSD-ului ar traversa o perioadă neagră și ar fi cu moralul la pământ. În plus, i-ar fi blocate anumite privilegii, la care ar avea tot dreptul.

Codrin Ștefănescu susține că Liviu Dragnea ar trece prin momente foarte grele la închisoare, unde se simte abandonat și uitat de aproape toată lumea. Mai mult, ex-liderul PSD nu ar putea ieși nici acum la muncă și nici nu i s-ar permite să-și trateze problemele de sănătate.

Am promis că vă țin la curent! Liviu Dragnea nu se simte bine! Nici cu sănătatea, nici emoțional, nici pshihic! Se simte abandonat, uitat, neglijat! I-am spus aseară, la telefon, că nu trebuie să cedeze în fața sistemului! E iubit, așteptat de familie și prieteni, suntem alături de el! Am înțeles că nu e scos la muncă, deși are o hotărâre judecătorească în sensul acesta, nu e tratat pentru problemele de sănătate, nu se aplică nicio lege în ceea ce-l privește!”, a scris Codrin Ștefănescu pe Facebook.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...