Locuitorii unui oraș din România se plâng că e prea cald în case și cer oprirea sistemului. Primarul a explicat de ce este imposibilă oprirea CET-ului

Locuitorii unui oraș din România se plâng că e prea cald în case și cer oprirea sistemului. Primarul a explicat de ce este imposibilă oprirea CET-ului
FOTO - Caracter ilustrativ
Publicat: 28/12/2023, 19:54
Actualizat: 28/12/2023, 19:59

În timp ce unii români se plâng de lipsa căldurii în apartamente, mulți ploieșteni reclamă faptul că este prea cald în casele lor. Și asta după ce, anul trecut, nu aveau nici măcar apă caldă.

Acum, unii dintre locatarii blocurilor de locuinţe racordate la sistemul centralizat de încălzire al municipiului Ploieşti, administrat de o companie a Consiliului Local, reclamă faptul că în apartamente şi garsoniere este prea cald și solicită oprirea sistemului.

Explicațiile primarului

În acest context, primarul oraşului, Andrei Volosevici, transmite că nu este posibilă oprirea pentru perioade scurte a CET care produce agentul termic şi le recomandă celor nemulţumiţi să închisă vanele aferente fiecărui bloc, dacă asociaţiile de locatari decid acest lucru.

„Am văzut că în ultimele zile au apărut discuţii că este prea cald în casă. Vreau să se cunoască foarte clar procedura care poate fi aplicată în contextul în care o asociaţie de locatari, sau o scară, depinde cum sunt tehnic în legătură, să rezolve această problemă şi anume oricând administratorul, sau preşedintele, prin hotărârea Adunării Asociaţiei de Proprietari, poate decide să oprească căldura”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici.

Potrivit acestuia, centrala care produce energie termică se află în administrarea SC Termo Ploieşti, firmă a Consiliului Local, și nu poate fi oprită pentru perioade scurte de timp, iar decizia nu poate fi luată în urma nemulţumirilor unora dintre locatarii blocurilor.

„Varianta de lucru prin care să oprim noi CET-ul de la Brazi este imposibilă, în contextul în care o eventuală repornire a lui înseamnă o perioadă de timp foarte mare. Şi cred că, dacă anul trecut am avut un joc al Consiliului Judeţean (Prahova-n.r.), în speţă al domnului preşedinte Iulian Dumitrescu, care nu ne-a pus la dispoziţie la timp instalaţiile, în momentul în care le-am avut din timp, în momentul în care ne-am pregătit, în momentul în care s-a investit şi le-am reparat, nu mai avem această problemă în oraş, acum, când discutăm”, a adăugat edilul.

El s-a referit la la faptul că, în prima parte a iernii anului trecut, ploieştenii reclamau lipsa apei calde și că este frig în case. Atunci, firma Consiliului Local nu primise de la Consiliul Judeţean instalaţiile aferente CET Brazi şi nici nu avusese timp să facă investiţii în centrala care produce agent termic, scrie News.ro.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
România este paradisul băncilor