Locurile de parcare rezidenţiale pentru firme au fost reziliate, în Sectorul 2. Primarul le-a pus gând rău celor care au locuri de parcare și le închiriază vecinilor / Anunțul lui Radu Mihaiu

Locurile de parcare rezidenţiale pentru firme au fost reziliate, în Sectorul 2. Primarul le-a pus gând rău celor care au locuri de parcare și le închiriază vecinilor / Anunțul lui Radu Mihaiu
FOTO - caracter ilustrativ
Publicat: 30/09/2022, 13:54
Actualizat: 30/09/2022, 14:32

Locurile de parcare rezidenţiale pentru firme au fost reziliate, în Sectorul 2. Primarul sectorului, Radu Mihaiu, le-a pus gând rău celor care au locuri de parcare și le închiriază vecinilor, afirmând că „locurile de la ADP sunt pentru persoanele fizice care chiar locuiesc la adresă şi care au maşină”.

„Luna aceasta am încetat toate locurile de parcare rezidențiale pentru firme. În sectorul 2, parcările rezidenţiale sunt pentru cetăţeni. Nu pentru firme. În urma corelării datelor de la ADP cu cele de la DGVBL, am descoperit că peste 50 de locuri de parcare fuseseră acordate firmelor acum foarte mulţi ani”, scris Mihaiu, vineri, pe Facebook.

Regulamentul prevede că locurile de parcare rezidenţiale se acordă doar persoanelor fizice, dar nimeni nu a verificat contractele date „cu dedicaţie” acum peste 10 ani, spune edilul.

„După digitalizarea întregii baze de date de la ADP, finalizată anul acesta, am putut începe să facem verificări încrucişate. Aşa am observat că avem 56 de locuri de parcare de reşedinţă acordată către 7 firme.

Am descoperit şi că 5.400 de locuitori din sector cu loc de parcare nu au în proprietate o maşină. Sigur, unii dintre ei au contract de comodat (2800), dar alţi 2600 nu au nici măcar contract de comodat. Vom verifica fiecare dosar în parte să vedem situaţia, iar dacă nu respectă regulamentul, aceştia îşi vor pierde locul de parcare”, a transmis Radu Mihaiu.

Primarul Sectorului 2 spune că știe că „există acest fenomen, în care cei care au un loc de parcare de la ADP îl închiriază mai departe către alţi vecini, dar am o veste proastă pentru ei: îi vom depista şi le vom anula locul de parcare”.

„Locurile de parcare de la ADP sunt pentru persoanele fizice care chiar locuiesc la adresă şi care au maşină”, conchide el.

Vă recomandăm să citiți și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase