Lucian Bode, întâlnire cu AMBASADORUL Spaniei: „Spania este un partener strategic și un prieten apropiat al României”

Lucian Bode, întâlnire cu AMBASADORUL Spaniei: „Spania este un partener strategic și un prieten apropiat al României”
Sursa foto: Facebook/Lucian Bode
Publicat: 07/02/2023, 23:56
Actualizat: 08/02/2023, 06:54

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a avut marți o întâlnire cu ambasadorul Spaniei la București, José Antonio Hernández Pérez-Solórzano.

Printre altele, cei doi au discutat despre relațiile bilaterale dintre România și Spania, dar și despre comunitatea de români din țara iberică.

„Am primit astăzi vizita Excelenței Sale José Antonio HERNÁNDEZ PÉREZ- SOLÓRZANO, ambasadorul Spaniei la București, ocazie cu care am discutat aspecte de interes comun și am evidențiat relațiile excelente de cooperare în domeniul afacerilor interne dintre România și Spania.
În cadrul discuțiilor avute, am evocat rolul deosebit al comunității de români din Spania, prima comunitate străină ca mărime din această țară și a doua cea mai mare comunitate românească de peste hotare, în stabilirea și dezvoltarea relației speciale dintre România și Spania.

De asemenea, am subliniat nivelul excelent al dialogului bilateral, marcat prin desfășurarea primei ședințe comune a Guvernelor României și Spaniei, respectiv prin vizita pe care am efectuat-o anul trecut în Spania la invitația omologului meu spaniol, Fernando GRANDE-MARLASKA GÓMEZ, un adevărat prieten al României”, a transmis Lucian Bode pe Facebook.

Discuții despre Schengen

Cei doi oficiali au discutat și despre aderarea României la Schengen, Bode adresând mulțumiri Spaniei pentru susținerea acordată Bucureștiului.

„Nu în ultimul rând, întrevederea noastră a fost o bună oportunitate pentru a mulțumi autorităților spaniole pentru sprijinul constant și necondiționat arătat în ceea ce privește aderarea României la spațiul Schengen și pentru a transmite asigurări în ceea ce privește susținerea viitoarelor priorități ale Președinției Spaniole a Consiliului Uniunii Europene, în special cele din domeniul migrației, azilului și securității europene”, mai transmite ministrul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase