Lucian Boncu, interlopul care a pus la cale asasinarea unui jurnalist, a fost dat în urmărire

Lucian Boncu, interlopul care a pus la cale asasinarea unui jurnalist, a fost dat în urmărire
Lucian Boncu supranumit și „Spaima Timișoarei”
Publicat: 29/05/2021, 17:13

Lucian Boncu, interlopul care ar fi plănuit asasinarea unui jurnalist din România, a fost dat în urmărire de poliție.

Boncu este unul dintre cei mai cunoscuți interlopi din Timișoara. A fost acuzat că ar fi comandat asasinarea unui jurnalist timișorean, Dragoș Boța.

Pe pistolul cu care ar fi trebuit să fie ucis jurnalistul ar fi fost descoperite amprentele interlopului

Potrivit unor surse judiciare, pe pistolul cu care ar fi trebuit să fie ucis jurnalistul ar fi fost descoperite amprentele interlopului, informează Antena3.

”Pot să confirm ca parte vătămată în acest dosar că pe pistolul său, pe trăgaciul armei, care a fost găsită s-a descoperit ADN-ul lui Lucian Boncu și al altor indivizi tocmiți de acesta să execute asasinatul care din fericire nu s-a materializat.

Apropo de fuga lui Lucian Boncu este o anchetă în plină desfășurare.

El are o condamnare de 12 ani de închisoare, în primă instanță, în dosarul traficului de cocaină”, a spus jurnalistul Dragoș Boța.

Lucian Boncu, cunoscut drept “Spaima Timișoarei”

Considerat drept unul dintre liderii marcanți ai lumii interlope din județul Timiș, Lucian Boncu reusișe să se impună atât în ce privește serviciile de pază și protecție din cluburi, fiind supranumit și „Spaima Timișoarei”, cât și pe piața traficului de droguri.

De altfel, consumator înrăit de cocaină, acesta a și omorât o bătrână după ce s-a urcat drogat la volan, motiv pentru care pe numele său a fost deschis un dosar  pentru ucidere din culpă sub influența unor substanțe stupefiante.

Pe numele celui supranumit ”Spaima Timișoarei” s-a adăugat și acuzația potrivit căreia ar fi pus la cale asasinarea unui jurnalist timișorean care făcuse mai multe dezvăluiri cu privire la legăturile pe care le avea cu personaje din mediul politic.

Totul a pornit după ce jurnalistul ar fi scris, în perioada 2018-2019, mai multe articole cu privire la așa-zisa grupare pe care o coordona ”Spaima Timișoarei”.