Lucrările de reconstrucție a catedralei Notre-Dame din Paris au început

Redactor:
Florentina Dinu
Lucrările de reconstrucție a catedralei Notre-Dame din Paris au început
Catedrala Notre Dame, Paris, ianuarie 2020. Foto: Twitter

La doi ani de la incendiul care a mistuit acoperișul celebrei catedrale Notre-Dame din Paris, lucrările de reconstrucție au început.

Biserica trece încă printr-o restaurare masivă

Această bijuterie a arhitecturii gotice este reconstruită, întrucât 200 de muncitori în construcții își desfășoară activitatea la fața locului în fiecare zi. Scopul, potrivit președintelui francez Emmanuel Macron, este ca biserica să fie reparată înainte ca orașul să găzduiască Jocurile Olimpice de vară, care urmează să înceapă pe 26 iulie 2024, la Paris.

Dar este acesta un scop realist?

„Este o întrebare delicată”, spune Michel Picaud, președintele Friends of Notre-Dame de Paris. „Deschiderea catedralei în 2024 nu va fi neapărat ultimul pas în restaurare”, continuă el. „Mai sunt de lucru. Toată lumea se așteaptă să intre în catedrală până în 2024, dar apoi se va continua după acea dată spre o restaurare completă ” transmite Architectural Digest.

Primul pas pentru reconstrucția acoperișului și a turnului Notre-Dame a fost faza de siguranță, care a început în vara anului 2019 și a durat până în noiembrie 2020. Construcția a continuat până când a început pandemia. A avut loc o pauză de trei luni, la începutul anului 2020, dar construcția a fost reluată pe 8 iunie 2020, lucrătorii îndepărtând peste 300 de tone de schele arse care înconjurau turnul, care a durat până în decembrie 2020. Pentru a îndepărta schelele arse de pe acoperiș, a fost construită o structură secundară de grinzi metalice pe trei niveluri pentru a ajuta la prevenirea prăbușirii bisericii. 

În luna februarie au fost aduși mai mulți stejari, selectionați din toate regiunile Franței, pentru a fi folosiți la acoperișul bătrânei catedrale de peste 850 de ani.

La lucrare participă atât tâmplari care stăpânesc meștesugurile tradiționale, cât și alpiniști utilitari, fără de care lucrările ar înainta mai greu. Chiar și așa, catedrala nu va fi gata mai devreme de 2025.

Termen de cinci ani pentru restaurarea Catedralei Notre Dame

În zilele care au urmat incendiului din 15 aprilie 2019, care a cuprins bijuteria gotică a Parisului, președintele francez Emmanuel Macron a stabilit un termen de cinci ani pentru restaurare pentru 2024, când Parisul va găzdui olimpiadele de vară.

Ministrul francez al Culturii, Franck Riester, a declarat, în 2019, că nu poate promite că restaurarea Catedralei Notre-Dame va fi terminată în cinci ani, acest termen fiind doar „o ambiție” a președintelui țării, Emmanuel Macron, informează Euronews

Cu toate acestea, arhitectul șef al Catedralei Notre-Dame, Philippe Villeneuve, a declarat că restaurarea edificiului în cinci ani este posibilă dacă se va menține ritmul muncii din ultimele luni.

Pe 11 mai, Adunarea Națională a Franței a adoptat un proiect de lege referitor la restaurarea Catedralei Notre-Dame în cinci ani, un termen considerat de unii experți „ambițios”. Experții au estimat că restaurarea ar urma să coste între 600 și 700 de milioane de euro.

Lucrările planificate includ remodelarea esplanadei catedralei, care înainte de incendiu era vizitată în fiecare an de 20 de milioane de turiști.

 

FOTO EXCLUSIV | Imagini şocante cu blana ursului Arthur, împuşcat de Emanuel de Liechtenstein
De ce a murit, de fapt, Ioan Danciu! Ce au găsit medicii în trupul său...
FOTO. Imaginile momentului cu logodnica lui Ion Ion Țiriac! S-a pozat așa și fanii au...
Mirela Vaida, în stare de șoc! O nouă lovitură din partea atacatoarei! A fost surprinsă...
Asta o va lovi în orgoliu pe Simona Halep! Șanse mari ca antrenorul înlăturat de...
Părerea lui Gigi Becali despre George Simion. Surprinzător ce a putut spune despre liderul AUR
Tatuaje reale, pe durată limitată. Soluţia pentru cei care vor să se tatueze „fără regrete”
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
Fotografia care a stârnit controverse pe Facebook: „Cine a spus că în Poliția Română sunt...
De ce a murit, de fapt, Ioan Danciu! Ce au găsit medicii în trupul său...
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Ce a făcut Regina Elisabeta la o lună de la moartea soțului. Nimic nu o...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
A MURIT! Vestea ȘOC a momentului în România
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide