Lucrările la stadionul Giulești au fost încheiate. Arena a fost preluată oficial de Clubul Sportiv Rapid

Lucrările la stadionul Giulești au fost încheiate. Arena a fost preluată oficial de Clubul Sportiv Rapid
Sursa foto: Facebook/Sorin Grindeanu
Publicat: 04/01/2022, 21:42

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, au anunțat, în cursul zilei de marți, că lucrările de construcție ale stadionului Giulești au fost finalizate.

Astfel, arena a fost preluată oficial în administrare de Clubul Sportiv Rapid din Capitală.

Proiectul de investiții a vizat o serie de dotări care corespund omologării UEFA la categoria 4. Mai exact, noua arenă va putea găzdui meciuri de fotbal pentru antrenamente, meciuri amicale cu şi fără public, meciuri de fotbal cu public din cadrul cupelor europene și al Ligii 1 de fotbal a României.

De asemenea, complexul este dotat cu un sistem modern de jocuri de lumini tip DMX (Digital MultipleX) și un sistem de iluminat pe fațada principală, cu posibilitatea integrării acestuia în sistemul de jocuri de lumini tip DMX. Totodată, zonele din spatele porților de fotbal au fost asigurate cu plase de protecție, dată fiind distanța mică dintre marginea terenului de joc și limita gradenelor pentru spectatori, informează Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

„Stadionul Giulești, finanțat prin MDLPA, este unul dintre obiectivele care au vizat modernizarea celor mai importante stadioane din Capitală, alături de Steaua și Arcul de Triumf. Prin aceste investiții, reușim să transmitem un semnal clar în ceea ce privește capacitatea României de a corespunde standardelor europene la acest capitol.

În plus, cred că, odată cu aceste investiții, nu creăm doar cadrul pentru organizarea de competiții sportive, ci transmitem un semnal de încurajare către tineri, către viitoarele generații, pentru practicarea sportului”, a afirmat ministrul Cseke Attila.

Sorin Grindeanu: Astăzi, clubul Rapid se întoarce acasă

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat la rândul său că în bugetul pe anul 2022 sunt prevăzute fonduri de 60 de milioane de lei pentru dotările sălilor din incinta Stadionului Rapid.

„Astăzi, clubul Rapid se întoarce acasă. În imnul clubului Rapid găsim sintagma ‘Suntem peste tot acasă’, iar azi iată că se înfăptuieşte acest lucru. Este o investiţie importantă pentru Rapid, un club de tradiţie în România care a dat mulţi sportivi de valoare precum Gabi Szabo sau Nicu Vlad. Astăzi intră într-o casă nouă toate secţiile Clubului Sportiv Rapid şi sper că de acum vor veni şi rezultate foarte bune pentru sportivii de aici.

Cu siguranţă conducerea CS Rapid va dori să înceapă activităţile pe acest stadion cât mai repede. În buget, pe partea care ţine de Ministerul Transporturilor, sunt prevăzute vreo 60 de milioane de lei pentru dotări în acest stadion. Pentru că aici avem şi săli pentru karate, şi pentru judo, este şi o pistă de atletism şi toate aceste lucruri trebuie să beneficieze de dotări.

Aşadar aceşti bani sunt prinşi în buget şi doamna preşedintă va dori să dea drumul oficial la activitate pe acest nou obiectiv pentru că acest complex nu a fost făcut ca să stea. Însă sigur că trebuie îndepliniţi toţi paşii legali”, a precizat Grindeanu”, a informat și Sorin Grindeanu.

Stadionul Giuleşti al formaţiei FC Rapid este unul dintre cele patru (Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo) pe care România, ca ţară organizatoare a EURO 2020, şi-a propus să le reconstruiască pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale participante la turneul final al Campionatului European. Dintre cele patru, doar Arcul de Triumf şi Steaua au fost finalizate în timp şi au fost folosite de selecţionatele care au participat la Bucureşti la EURO 2020, deşi turneul final a fost amânat cu un an din cauza pandemiei de coronavirus.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului