Ludovic Orban: Cîţu a rămas repetent la examenul parlamentar. Soluția e refacerea coaliției de guvernare

Ludovic Orban: Cîţu a rămas repetent la examenul parlamentar. Soluția e refacerea coaliției de guvernare
Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 05/10/2021, 16:58

Fostul lider al PNL, Ludovic Orban, a lansat o serie de atacuri la adresa lui Florin Cîțu, pe care-l face iresponsabil din cauza deciziilor sale. Orban l-a acuzat și pe Klaus Iohannis de prelungirea crizei politice. După ce PNL a pierdut guvernarea, Orban crede că soluția ar fi refacerea coaliției și alegerea unui om responsabil la conducerea Guvernului viitor.

„Din păcate, astăzi, toată munca membrilor PNL care au construit de 4 ani o formaţiune politică aflată în slujba cetăţeanului, care a câştigat aproape toate alegerile din ultimii patru ani de zile, care, după alegerile parlamentare, prin negocierile pe care le-am condus, a reuşit să constituite o coaliţie de guvernare, cu parteneri onorabili şi care urma să pună în practică un program de guvernare, din păcate, astăzi PNL a pierdut guvernarea. Nu din cauza unor decizii politice luate în forurile statutare ale PNL, ci a pierdut guvernarea datorită unor decizii iresponsabile care au dus la ruperea coaliţiei de guvernare şi la apariţia acestei majorităţi împotriva Guvernului condus de un premier liberal. Toate aceste decizii sunt decizii luate de premierul Florin Cîţu, cel care astăzi a rămas repetent la examenul parlamentar – moţiune de cenzură”, a afirmat Orban.

El susține că premierul „s-a răfuit cu toate partidele parlamentare” și că „PNL nu poate guvern singur, având 163 de parlamentari”.

„Președintele României trebuie sa înteleaga ca a durat prea mult această criză, care a dus la fragmentarea PNL , ruperea coaliției au dus la efecte dezastruoase asupra românilor. Nimeni nu se mai poate juca. Orice încăpațânare intr-un proiect poliltic care nu duce la un guvern competent si performant nu duce decât la un eșec. (…) Să dăm o soluție de premier acceptată de parteneri, care să aibă experiență în a conduce țara în situația de criză și de a ține unită coaliția”, a declarat Ludovic Orban după demiterea Guvernului Cîțu.

Orban îl acuză direct pe Cîțu de pierderea guvernării prin deciziile iresponsabile pe care le-a luat în ultimele luni. Fostul președinte PNL nu îi dă nicio șansă lui Cîțu de a fi numit din nou pentru șefia Guvernului

„Nu mai poate fi șeful Guvernului prin atacuri de rafală, depășind limita parlamentarismului și diplomației , la adresa partenerilor. Nu pot să cred că Florin Cîțu mai poate fi desemnat premier de președinte. De ce a trebuit să fie aruncată în aer această coaliție când am promis 4 ani de stabilitate, aruncarea României în instabilitate?!”, a concluzionat Orban, adăugând că actuala conducere a PNL a avut un eșec și a aruncat România în prăpastie.

Orban a îndemnat mobilizarea pentru negocieri și refacerea coaliției, având în vedere că România se află în plină criză pandemică și trebuie să facă față unor provocări seriose, are nevoie de un guvern stabil, bazat pe o majoritate parlamentară care să ofere solutii.

„Soluția pe care am susținut-o înca din 1 septembrie, de când s-a declanșat criza, e simplă, la indemana USR-PLUS, UDMR, refacerea coaliției de guvernare, avem un acord, un program. E nevoie doar de un actor credibil si reponsabil care sa se aseze la masa negocierilor, care sa dea un guvern care sa se pună pe treaba din prima zi.
Perpetuarea crizei politice poate pune in pericol viata românilor, șansa pe care o are România, puterea de cumpărare cu care se confruntă la energie, alimente, medicamente. Toate acestea au nevoie de o rezolvare cat mai rapida , o majoritate parlamentara care sa reducă la maximum impactul asupra românilor.
Pozitia mea e clara, legat de viitorul premier: un om care responsabil care intelege ca pe primul plan e interesul romanilor apoi interesul partinic, al coaliției”, a mai declarat Orban.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
Miliardar român, fără noroc în dragoste. Dat în judecată de a patra nevastă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Veniturile din toată lumea se vor micșora până în 2050 din cauza schimbărilor climatice