Ludovic Orban, despre congresul PNL: Votul va fi secret. Îl voi invita pe președintele Klaus Iohannis – VIDEO

Ludovic Orban, despre congresul PNL: Votul va fi secret. Îl voi invita pe președintele Klaus Iohannis - VIDEO
Președintele PNL, Ludovic Orban
Publicat: 27/05/2021, 17:46

Ludovic Orban, președinte PNL și candidat pentru un nou mandat în această funcție, a declarat că votul la congres va fi secret și că fiecare delegat va vota conform propriei evaluări, chiar dacă poate organizația județeană din care face parte are o anumită orientare. Mai mult, Orban spune că Klaus Iohannis va fi invitat la congresul din 25 septembrie.

Președintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, prezent astăzi la Constanța, a declarat că în perspectiva candidaturii sale pentru un nou mandat în fruntea PNL.

Ludovic Orban a precizat  că Klaus Iohannis va fi invitat la congresul din 25 septembrie, în care va fi aleasă conducerea PNL.

„Voi face campanie nu numai azi, voi face campanie până în 25 setembrie, când va avea loc congresul în toate filialele, și evident că mă voi adresa tuturor delegaților care vor participa la congres. Fiecare delegat, fiecare membru care participă la congres chiar dacă există o orientare a filialei județene, votează conform propriei valori, propriului discernământ și nimeni nu poate să-i impună cum să voteză. E un vot individual, secret. Deci fiecare votează conform propriei evaluări”, a mai declarat Ludovic Orban.

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a declarat, miercuri, că va mai fi cel puțin un candidat.

„Și-a anunțat candidatura Ludovic Orban și sigur va mai exista un candidat. Poate doi, poate trei, dar minim încă un candidat. Putem fi în situația de acum 4 ani. Nu vă uitați la faptul că 34 de filiale și-au arătat susținerea pentru actualul președinte, că în statutul PNL e permis ca o filială să acorde sprijin și să semnez pentru doi sau trei candidați. Eu înțeleg curiozitatatea presei absolut normală și firească, dar lăsați-ne să creăm și noi surprize”.

Acesta  a spus despre susținerea lui Ludovic Orban în fruntea partidului  că nu este adeptul unui singur lider, care să candideze și ceilalți să se supună. „Concurența internă ajută la sănătatea partidului”.

Citește mai mult: Rareș Bogdan: „Este nevoie de o nouă viziune în PNL. Altfel, se riscă un război surd” | Care sunt posibilii candidați la Președinția României

Florin Cîțu a precizat marți, faptul că în mod sigur va candida la o funcție în congresul PNL

„Am spus că experiența mea, acumulată ca premier, ministru al finanțelor, parlamentar, poate contribui la dezvoltare, ca PNL să rămână un partid important. Bineînțeles că voi candida la o funcție în congres. Sunt multe funcții supreme”, a declarat Florin Cîțu, la Radio Guerrilla.

Marți, 25 mai, Ludovic Orban, preşedintele PNL, a anunţat oficial că data Congresului Partidului este 25 septembrie, iar numărul total de delegaţi va fi de 5000.