Luptătorii talibani opresc protestul femeilor din Kabul cu focuri de armă. „Pâine, muncă și libertate”, strigă femeile din toate puterile

Luptătorii talibani opresc protestul femeilor din Kabul cu focuri de armă. „Pâine, muncă și libertate”, strigă femeile din toate puterile
Sursă Foto - Twitter
Publicat: 13/08/2022, 13:21

Activistele afagane au ieșit sâmbătă pe străzile din Kabul, strigând din toată puterea „Muncă, pâine și libertate”.  Protestul a fost întrerupt de focurile de armă ale luptătorilor talibani.

Luptătorii talibani au tras cu armele în aer pentru a dispera unul dintre cele mai rare proteste al femeilor în capitala afgană, cu câtevazile înainte de prima aniversare a revenirii la putere a islamiștilor.

În jur de 40 de femei au ieșit pe stradă, scandând „Pâine, muncă și libertate”. S-au strâns în fața ministerului educației înainte ca un grup de luptători talibani să le disperseze trăgând cu armele în aer.

Aproape un an de la invadarea orașului Kabul

În urmă cu aproape un an, talibanii au capturat Kabul și pentru a doua oară au preluat controlul asupra Afganistanului.

În ciuda promisiunilor de a oferi o conducere mai progresistă, talibanii au fost acuzați de multiple încălcări ale drepturilor omului . În ultimul an a existat o represiune tot mai mare asupra drepturilor femeilor.

Fetelor li se interzice accesul la școlile secundare în marea majoritate a provinciilor din Afganistan. De asemenea, femeilor li se interzice la majoritatea locurilor de muncă.

Și femeile care au diferite funcții în diferite universități se confruntă cu noi restricții dure, iar multe profesoare au fost concediate.

Talibanii au introdus o politică care cere ca femeile să fie însoțite de un bărbat de familie și au impus restricții mai stricte asupra îmbrăcămintei feminine.

Cu toate acestea, în ciuda actelor repetate de brutalitate și a crizei economice în spirală a țărilor, activistele continuă să ceară șanse egale și libertăți de bază, potrivit NdTV.com.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase