Luptătorul rus de MMA, Akmal Khozhiev, arestat pentru uciderea unui medic, după o ceartă pe tema Covid-19

Luptătorul rus de MMA, Akmal Khozhiev, arestat pentru uciderea unui medic, după o ceartă pe tema Covid-19
Luptătorul rus de MMA, Akmal Khozhiev, arestat pentru uciderea unui medic, după o ceartă pe tema Covid-19/ SURSA FOTO: dailymail.co.uk
Publicat: 16/11/2021, 19:59

Luptătorul rus de MMA, Akmal Khozhiev, cunoscut pentru opiniile sale antivacciniste și care s-a autointitulat „asasinul nevaccinat” a fost arestat după ce a înjunghiat mortal un medic, după o ceartă pe tema vaccinurilor împotriva Covid-19.

Akmal Khozhiev, în vârstă de 27 de ani, a fost reținut în Guam pentru că l-a sufocat și înjunghiat mortal pe doctorul Miran Ribati cu un os rămas de la o masă.

Medicul și luptătorul de MMA făceau exerciții în aceeași sală de sport și cei doi luau cina când a izbucnit o ceartă pe tema vaccinărilor. Khoziev i-a transmis medicului: „Nu mai am încredere în tine”, după care a început să îl sugrume pe doctorul Ribati după ce i-a înfășurat ambele brațe în jurul gâtului, înainte ca un martor să intervină.

Martorul a fost și el lovit de două ori în cap în încăierare de luptătorul de MMA. Khoziev a pus mâna pe un os rămas de la cină, pe care l-a folosit pentru a-l înjunghia pe medic.

Rapoartele locale din Guam spun că radiologul a fost găsit zăcând într-o baltă de sânge.

La sosirea poliției, un martor a declarat că acesta i-a spus unui ofițer: „Domnule, eu sunt, eu sunt, eu l-am ucis”. Momentul în care luptătorul MMA a fost arestat de poliție a fost surprins de o cameră de filmat.

Autoritățile din Guam l-au acuzat pe Khozhiev de omor calificat și agresiune, utilizarea unei arme mortale, strangulare, constrângere criminală, agresiune și violență în familie.

Khozhiev, care s-a născut în Uzbekistan, se pare că este căsătorit și are un băiețel. El lucrase ca antrenor la o sală de forță înainte de a fi concediat pentru că amenința constant clienții centrului. El era un cunoscut antivaccinist și chiar a desfășurat o campanie pe rețelele de socializare împotriva vaccinurilor, afirmând că „vaccinul nu funcționează” .

Victima sa, în vârstă de 44 de ani, era un radiolog, locuia în Guam de peste un deceniu.