Macarena Olona, deputat spaniol al partidului de extremă dreaptă, atac la adresa comunității de români: „Trebuie scoși în șuturi!”

Macarena Olona, deputat spaniol al partidului de extremă dreaptă, atac la adresa comunității de români: „Trebuie scoși în șuturi!
Macarena Olona, deputat și secretar general al Grupului parlamentar Vox. Foto: Twitter
Publicat: 30/03/2021, 21:03
Actualizat: 31/03/2021, 17:15

Macarena Olona, deputat și secretar general al Grupului parlamentar Vox, din Congresul Deputaților, a făcut, luni, declarații la adresa comunității de români din cartierul La Chana din Granada..

Deputat spaniol, membru al partidului de extremă dreaptă, atac la adresa comunității de români

Deputatul pentru Granada și secretarul general al Grupului Parlamentar Vox din Congresul Deputaților, Macarena Olona, ​​a precizat luni, într-o vizită în cartierul La Chana, din Granada, poziția Vox împotriva locuinței fără forme legale.

Deputatul este clar cu privire la planul de acțiune pentru a restitui casele proprietarilor lor de drept:

„Trebuie alungați în șuturi”, a declarat Macarena Olona, deputat și secretar general al Grupului parlamentar Vox, la adresa comunității de români.

Olona critică „flexibilitatea” Guvernului

După vizită, Olona a subliniat că printre priorități se află zone din Granada, cum ar fi La Chana.

„Printre prioritățile noastre se numără zone din Granada, cum ar fi La Chana, pentru că dacă facem o plimbare prin Plaza de la Unidad vedem un cartier complet abandonat: este un loc în care copiii ar trebui să alerge sau persoanele în vârstă ar putea să se odihnească, care după aceea mult efort și atâția ani de plată a impozitelor, astăzi nu au bănci decente unde să poată sta”, a spus Olona.

Macarena Olona critică Guvernul Sanchez

Guvernul lui Sánchez și Iglesias „practică un spirit care este tot mai îndepărtat de nevoile spaniolilor. Acești politicieni nu au așezări românești în cartierele lor, care au găzduit ilegal case și creează probleme serioase de conviețuire așa cum se întâmplă în La Chana ”, a adăugat deputatul.

Olona spune că rezidenţii spanioli au părăsit cartierul nemodernizat, pentru că imobilele nu aveau nici măcar lifturi, acestea fiind „ocupate progresiv în majoritate de populaţia românească”.

Olona a făcut personal o vizită în acea zonă și a afirmat că au apărut „depozite ilegale de fier vechi care implică probleme de insalubritate și securitate”.

Partidul VOX

Vox a devenit al treilea cel mai mare partid din parlamentul Spaniei. În decembrie 2018, VOX, un nou partid de dreaptă radicală, a intrat în parlamentul regional din Andalucia. De atunci, sub conducerea lui Santiago Abascal, VOX a câștigat reprezentare politică în numeroase alegeri locale, regionale și naționale. Partidul a atras peste 3,6 milioane de voturi la alegerile generale din noiembrie 2019.

Fondat în 2013 de foști membri ai partidului popular conservator, Vox este naționalist, anti-feminist, eurosceptic, social conservator, liberal economic.

Partidul împărtășește similarități cu alte mișcări de extremă dreaptă din Europa, precum Frontul Național din Franța și Alternative für Deutschland (AfD) din Germania.

Vox neagă că ar fi un partid de extremă dreaptă. Acesta susține că succesul electoral din Andalucia, precum și la nivel național, poate fi atribuit faptului că partidul a abordat probleme referitoare la șomaj, criminalitate și protecția frontierelor.