Macron cere Rusiei să oprească ofensiva în Ucraina. Putin pune condiții dure

Macron cere Rusiei să oprească ofensiva în Ucraina. Putin pune condiții dure
Macron cere Rusiei să oprească ofensiva în Ucraina. Putin pune condiții dure/FOTO: politico.eu
Publicat: 28/02/2022, 18:16

Președintele francez Emmanuel Macron a reiterat solicitările comunității internaționale de a opri ofensiva Rusiei în Ucraina într-o convorbire telefonică cu președintele rus Vladimir Putin, relatează Reuters.

Președintele Macron l-a îndemnat pe Putin să oprească toate loviturile asupra civililor din Ucraina, să păstreze infrastructura civilă și să ofere acces sigur la drumurile cheie, în special la sud de Kiev, a precizat biroul lui Macron.

„Președintele Putin și-a confirmat disponibilitatea de a dispune armatei sale acest lucru”, a transmite palatul Elysee, adăugând că Macron și Putin au convenit, de asemenea, să rămână în contact în zilele următoare.

Liderul de la Kremlin i-a spus lui Macron că singura soluție de a încheia un acord de pace cu Ucraina ar fi posibil doar dacă Kievul va adopta o poziție neutrădenazistificată” și „demilitarizată”, iar Crimeea să fie recunoscută oficial.

Prin „denazificare” se înțelege înlăturarea actualului președinte al Ucrainei și instaurarea unui regim favorabil Rusiei.

Chiar la această oră se desfășoară a treia rundă de negocieri între delegația ucraineană și cea a Rusiei.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase