Aproximativ 24.200 de angajați ai Ministerului de Interne, la datorie de Paștele catolic și de Floriile ortodoxe

Aproximativ 24.200 de angajați ai Ministerului de Interne, la datorie de Paștele catolic și de Floriile ortodoxe
Publicat: 06/04/2023, 14:36
Actualizat: 06/04/2023, 14:37

Aproximativ 24.200 de poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi angajaţi de la alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor fi la datorie, la sfârşitul acestei săptămâni, când credincioşii catolici sărbătoresc Paştele, iar cei ortodocşi Floriile.

Potrivit Planului general de măsuri, aprobat de ministrul Lucian Bode, efectivele Ministerului Afacerilor Interne își vor intensifica eforturile pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și pentru asigurarea intervenției adecvate în situații de urgență.

În acest sfârșit de săptămână, zilnic, vor fi mobilizați în medie zilnică, aproximativ 24.200 de polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și angajați de la alte structuri.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus echipajelor de ordine publică să fie prezente în stradă la vedere, în uniformă, pentru descurajarea comiterii de fapte ilegale, conform unui comunicat al MAI.

538 de lăcașuri de cult, în atenția oamenilor legii

Efectivele MAI vor acorda o atenție crescută locurilor aglomerate și cu risc de producere a unor incidente, precum stațiunile turistice, zonele de agrement și spațiile de desfășurare a evenimentelor publice de amploare – târguri, concerte, manifestări religioase.

Pentru protejarea persoanelor prezente, efectivele de ordine publică și de intervenție în situații de urgență vor avea în atenție cele 538 lăcașuri de cult unde vor fi organizate manifestări religioase semnificative.

Cele mai importante din punct de vedere al numărului de participanți se vor desfășura în municipiul București cu o participare de peste 10.000 de credincioși, respectiv în municipiul Timișoara – cu 5.000 de persoane.

Echipajele MAI vor fi prezente pe traseele de desfășurare a procesiunilor religioase pentru a preveni apariția unor incidente favorizate de aglomerație, dar și pentru a interveni rapid în sprijinul cetățenilor atunci când este nevoie.

„De asemenea, polițiștii rutieri vor fi în teren pentru restricționarea traficului, astfel încât pelerinajele să se desfășoare fără riscuri pentru participanți, precum și pentru a acorda sprijin conducătorilor auto, inclusiv prin indicarea rutelor ocolitoare”, potrivit MAI.

1.400 de polițiști rutieri, în stradă de Paștele catolic

În total, în acest sfârșit de săptămână la nivel național, vor fi mobilizați aproximativ 1.400 de polițiști rutieri. Principala lor misiune este asigurarea unui trafic fluent și în siguranță.

Echipajele rutiere vor fi suplimentate pe arterele aglomerate sau cu risc de producere a unor accidente grave. În scop preventiv, polițiștii vor acționa cu 370 de aparate radar, dar și cu dispozitive care semnalează consumul de alcool și de substanțe interzise la volan.

Având în vedere efectele fenomenelor meteo din ultimele zile, precum și faptul că, în continuare, în anumite părți ale țării ne așteptăm la vreme severă, recomandăm cetățenilor să fie prudenți atunci când decid să plece la drum și să se asigure că nu sunt probleme pe traseu.

Structurile MAI rămân mobilizate pentru a acorda sprijin cetățenilor care întâmpină probleme din cauza vremii nefavorabile, fiind pregătiți, la acest moment, aproximativ 4.000 de pompieri, polițiști și jandarmi.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
România, obligată să respecte. Ordin UE privind BANII. S-a votat luni, 29 aprilie
Lapte cu sodă caustică și peroxid de hidrogen. Producătorii mascau produsele stricate
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto