Mai mulți pacienți din Rusia s-au intoxicat cu un produs chimic folosit la examinări medicale

Mai mulți pacienți din Rusia s-au intoxicat cu un produs chimic folosit la examinări medicale
Publicat: 04/02/2022, 20:46

Doi medici din Sankt Petersburg au fost reținuți vineri, după ce şapte persoane au murit intoxicate cu un produs chimic folosit în timpul unor examinări medicale într-un spital de stat.

Victimele au murit în perioada decembrie-ianuarie după ce au primit îngrijiri în Centrul de Consultare şi Diagnostic Nr. 1 din Sankt-Petersburg, notează Agerpres.

„Acest centru, timp de o perioadă lungă, a îngrijit populaţia folosind un produs chimic industrial care nu este înscris pe lista oficială de medicamente şi care nu respectă normele de securitate”, a transmis Comitetul de Anchetă într-un comunicat.

Conform presei ruse, produsul era sulfat de bariu, o substanţă înghiţită de pacienţi pentru a permite radiografiile la esofag, stomac şi intestin.

Potrivit unor mărturii publicate în presă, victimele începeau să se simtă rău la câteva ore după procedură.

La 28 ianuarie, Comitetul de Anchetă a anunţat moartea primilor trei pacienţi, afirmând atunci că peste 20 de persoane suferă de probleme de sănătate de diferite grade de gravitate după aceste examinări medicale.

Anchetatorii au precizat că i-au reţinut pe directoarea departamentului de radiologie şi pe medicul-şef al unităţii spitaliceşti. Acesta din urmă a fost inculpat pentru „omor prin neglijenţă”.

Comitetul de Anchetă a anunţat de asemenea că a început verificări şi la compania care a furnizat produsul chimic mortal.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase