Mama care şi-a ucis trei dintre copii, condamnată la 15 ani de închisoare. Ultimul dintre bebeluşi a murit asfixiat în sacul menajer

Mama care şi-a ucis trei dintre copii, condamnată la 15 ani de închisoare. Ultimul dintre bebeluşi a murit asfixiat în sacul menajer
FOTO: www.monitorulsv.ro
Publicat: 12/10/2021, 19:09

Judecătorii de la Tribunalul Suceava au dat sentința în cazul sucevencei trimise în judecată pentru că și-ar fi ucis trei dintre copii, într-un dosar cu probe ingrozitoare. Ana Pardău, din satul Poiana Negri, comuna Dorna Candrenilor, a fost condamnată la 15 ani de închisoare, într-un dosar care a șocat de la un capăt la altul și continuă să șocheze.

Adevărul a ieşit la iveală, după ultima sarcină, când apropiaţii au bănuit că Ana Pardău, din satul Poiana Negri, comuna Dorna Candrenilor, Suceava, este însărcinată, iar mai apoi burta i-a dispărut ca prin minune. Informaţia a ajuns şi la un poliţist, care a început să facă cercetări şi în scurt timp avea să facă descoperirile tulburătoare.

În vârstă de 39 de ani, Ana Pardău, o femeia cu studii superioare şi care lucra ca ingineră la o multinațională, i-a şocat pe toţi cu faptele sale. Nimeni nu se aştepta ca femeia să recurgă la astfel de gesturi. Căsătorită din anul 2008, femeia devenea pentru prima dată mamă în 2009. După doi, respectiv şase ani, devenea din nou mamă. Doar că în toamna lui 2015, femeia rămâne din nou însărcinată.

A ţinut însă sarcina secretă, şi de cunoscuţi, dar şi de partenerul său de viaţă. Primul copil ucis, avea să se nască în luna iunie 2016. Ana Pardău a născut acasă, într-un lighean din baia locuinţei. Apoi şi-a acopoerit copilul cu o pătură, l-a ascuns în camera centralei, lăsându-l acolo până a doua zi, când a săpat o groapă în grădina casei şi l-a îngropat, după cum au arătat procurorii.

În 2017, femeia a rămas din nou însărcinată. Rudele i-au observat burtica, însă femeia a negat vehement că ar fi gravidă. La începutul lui 2018, Ana Pardău năştea din nou, tot acasă, în baie, în cada plină cu apă. Copilul a fost ascuns în casa părinţilor, timp de două săptămâni, scrie Monitorul de Suceava.

La finele anului 2018, rămâne din nou însărcinată. Peste nouă luni, în luna august 2019, femeia năştea într-un sac menajer, pus deasupra toaletei, în timp ce soţul se afla la muncă, iar copiii mai mari se uitau la televizor. Potrivit anchetatorilor, Anca Pardău a legat apoi sacul menajer, pe care l-a pus apoi într-o cutie de carton pe care a dus-o în casa bătrânească şi a aşezat-o pe un dulap. Femeia a amânat îngroparea timp de două săptămâni pentru că solul era îngheţat, a mai rezultat din cercetări.

A fost momentul când poliţistul a intrat pe fir, iar faptele cumplite ale femeii au fost dezvăluite. Mai târziu, medicii de la Secția de Psihiatrie Burdujeni a Spitalului Județean Suceava au considerat că Ana Pardău a avut discernământ în momentul în care și-a îngropat trei nou-născuți în ultimii doi ani în curtea casei.

Acum Tribunalul Suceava a condamnat-o pe femeie la 15 ani de închisoare, însă sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. În acest moment, mama criminală este în libertate, fără a avea impusă vreo interdicție de către procurorul criminalist de caz.

„Solutia pe scurt: Condamnă inculpata PARDĂU ANA, pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie prev. de art. 199 alin. 1 C.pen. rap. la art. 188 alin. 1, art. 189 alin. 1 lit. a C.pen, la pedeapsa de 15 ani închisoare. În baza art. 67 alin. 2 Cod penal rap. la art. 66 alin. 3 Cod penal aplică inculpatei Pardău Ana pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a) şi b) Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 4 ani, după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executări pedepsei ori după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate. În baza art. 65 alin. 1 Cod penal aplică inculpatei Pardău Ana pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b) Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. În baza art. 7 din Legea nr. 76/2008 cu referire la Anexa 1 din Legea 187 din 24.10.2012 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare, dispune prelevarea de probe biologice de la inculpata Pardău Ana în vederea introducerii profilului genetic în Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare. Constată că persoana vătămată Pardău Florin nu s-a constituit parte civilă în procesul penal. În baza art. 275 alin. 6 Cod de procedură penală, suma de 1.254 lei reprezentând onorariul apărătorului din oficiu Candrea Gabriela din cadrul Baroului Suceava, conform delegaţiei de asistenţă juridică obligatorie nr. 2049/13.08.2019 (f. 221 ds. up.), rămâne în sarcina statului şi va fi suportată din fondurile Ministerului Justiţiei. În baza art. 275 alin. 6 Cod de procedură penală, suma de 627 lei aferentă camerei preliminare şi suma de 217 lei, reprezentând 25% din suma de 868 lei aferentă fondului cauzei reprezentând onorariul avocatului desemnat din oficiu Nedelcu Luminiţa pentru inculpata Pardău Ana, conform delegaţiei nr. 2606/04.10.2019 (f. 11 ds. cameră preliminară), rămân în sarcina statului şi se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Suceava. În baza art. 398 şi art. 274 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpata Pardău Ana la plata către stat a sumei de 6.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, din care suma de 5.500 lei din cursul urmăririi penale. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 11.10.2021.”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”