Mama lui Radu Mazăre s-a stins din viață. Ambii ei fii sunt la închisoare

Mama lui Radu Mazăre s-a stins din viață. Ambii ei fii sunt la închisoare
Radu Mazăre/ Foto: Ionut Muresan
Publicat: 13/05/2022, 17:50

Mama lui Radu și Alexandru Mazăre s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut de prietenul fostului primar al Constanței și fost președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu.

Gabriela Victoria Mazăre ar fi suferit un infarct, la scurt timp după condamnarea fiului cel mic, fratele lui Radu Mazăre, Alexandru, potrivit presei locale.

„Dragostea ei de mamă i-a dus inima în Infinit. Sunt cu tine, umăr lângă umăr, urcăm muntele, până ce rămâne numai muntele. Drum ușor spre lumea fără dor, doamna Gabi!”, a scris Nicușor Constantinescu, pe contul Facebook.

Fratele lui Radu Mazăre, Alexandru Mazăre, a fost condamnat definitiv, marți, la 3 ani de închisoare cu executare, de Înalta Curte de Casație și Justiție. Sentința a fost dată în dosarul ce vizează cartierul Henri Coandă din Constanța și a fost încarcerat în Penitenciarul Rahova. În cazul fostului primar PSD al Constanței, judecătorii au decis încetarea procesului penal. În prezent, Radu Mazăre se află la închisoare, în prezent la Penitenciarul Jilava, după ce a fost condamnat în dosarul retrocedărilor de plaje și terenuri din Mamaia.

Ce prevede legea în cazul condamnaților încarcerați

Potrivit Legii nr. 254/ 2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, „persoanele condamnate sunt informate de către administrația penitenciarului cu privire la boala gravă sau decesul soțului, soției sau al concubinului, concubinei, precum și al unei rude apropiate, în cel mai scurt timp de la luarea la cunoștință, de către administrația penitenciarului, despre evenimentul produs”.

Aceeași lege prevede dreptul la învoire a condamnatului pentru motive umanitare, pe o durată de cel mult 10 zile. „Învoirea din motive umanitare se poate acorda pentru participarea persoanei internate la înhumarea unui membru de familie, a oricărei persoane cu care are puternice legături afective, pentru soluționarea unor probleme sociale, medicale sau pentru sprijinirea familiei, precum și în caz de calamitate”, arată legea.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anuluiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase