Managerul spitalului Urziceni, SUSPENDAT din funcție de primar / Edilul urmează să aibă o discuție cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila

Managerul spitalului Urziceni, SUSPENDAT din funcție de primar / Edilul urmează să aibă o discuție cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila
managerul Spitalului Urziceni, Daniela Elena Ianuş
Publicat: 02/08/2023, 11:41
Actualizat: 02/08/2023, 12:33

Managerul spitalului Urziceni, suspendat din funcție de primar, în urma anchetelor deschise după ce o femeie a născut în fața unității sanitare, iar un bărbat a de 32 de a murit acasă după ce a fost externat de la acest spital.

Managerul spitalului din Urziceni, Daniela Elena Ianuș, a fost suspendată din funcție printr-o decizie a primarului. Decizia a fost transmisă și Direcției de Sănătate Publică.

Constantin Sava a declarat, miercuri, că a decis suspendarea din funcţie a managerului Spitalului Urziceni,  Daniela Elena Ianuş.

„Astăzi am luat hotărârea de suspendare din funcţie a doamnei manager. A fost informată DSP şi prima informare pe care am făcut-o a fost către domnul ministru Rafila”, a declarat primarul.

Acesta a precizat că nu a mai aşteptat rezultatul anchetelor care au fost demarate de mai multe instituţii, dar şi de procurori, din cauza presiunii exercitate de către opinia publică şi mass-media.

Primarul a mai anunţat că, la ora 16.00, va avea o discuţie cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, pe tema actului medical care are loc în spital, nu pe tema actului managerial.

Daniela Elena Ianuș este expert contabil și ocupă funcția de manager al spitalului din 2017. Ea a fost consilier local PNL, în mandatul 2012-2016, iar apoi a fost numită la conducerea Spitalului Municipal din Urziceni.

Spitalul din Urziceni este în subordinea primăriei.

CNCD s-a autosesizat în cazul femeii din Urziceni care a născut pe trotuar

Gravida din localitatea Bărbulești a fost filmată în timp ce năștea chiar în curtea Spitalului Municipal (detalii uluitoare AICI), iar imaginile au șocat opinia publică.

În exclusivitate pentru GândulCristian Jura – membru CNCD – a declarat că există ”motive multiple” care au dus la autosesizarea consiliului, oferind explicații punctuale.

CNCD s-a autosesizat în cazul femeii care a născut în fața spitalului din Urziceni. Există motive multiple pentru care CNCD a decis să se autosesizeze.

Alexandru Rafila: „În niciun caz nu trebuie respinsă o femeie care este în travaliu”

Imaginile șocante au ajuns și la ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, iar acesta a declarat că a trimis Inspecția Sanitară de Stat la Urziceni.

„Am văzut imaginile de la Urziceni. În momentul de față, Inspecția Sanitară de Stat încearcă să reconstituie exact întreaga situație și vă vom pune la dispoziție toate informațiile pe care le avem, precum și măsurile care au fost luate, în cazul în care ele se impun”, a spus Alexandru Rafila.

”Existau acolo asistenți medicali. Lucrul ăsta se putea realiza în interiorul spitalului, în condiții de siguranță mult mai bune decât cele improvizate din exterior. Personal și colegii mei au asistat naștere atât în facultate, cât și în stagiatură. Deci nașterile necomplicate nu constituie o problemă și în niciun caz nu trebuie respinsă sau îndrumată o femeie care este în travaliu spre altă unitate medicală, pentru că riscurile sunt mari, atât pentru mamă, cât și pentru copil

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății

Managerul Spitalului Municipal din Urziceni a declarat că fusese se chemase o ambulanță pentru ca femeia să fie transportată la spitalul din Slobozia, deoarece la Urziceni nu există gardă de ginecologie. (citește AICI și declarația primarului din Urziceni)

Managerul Spitalului Municipal din Urziceni a fost amendat pentru „neorganizare”

Managerul Spitalului Municipal din Urziceni a fost amendat pentru „neorganizare” cu 4.000 de lei de către Inspecţia Sanitară de Stat, a transmis Maria Mioara Comana, directorul Inspecţiei Sanitare de Stat.

„Sancţiunea este maximă ca persoană fizică. O să mă întrebaţi de ce sancţiunea nu este mai mare. Există şi sancţiune de 30.000 de lei, dar asta ar trebui să o dai spitalului şi efectiv banii să-i luăm din propriul buzunar sau din medicamentele bolnavilor ca să plătim o asemenea amendă.

A fost sancţionată doamna asistent care nu a respectat procedurile de examinare şi investigare să solicite medic, tot cu 4.000 de lei. Şi medicul de gardă pentru că nu şi-a îndeplinit atribuţiile”, a precizat Maria Mioara Comana, directorul Inspecţiei Sanitare de Stat, care a mai spus că directorul medical al spitalului a intrat în concediu medical şi s-a internat într-un spital. (mai multe detalii AICI)

Ministerul Sănătății: „Pacienta nu a fost consultată, supravegheată și însoțită până la mașina Ambulanței”

Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Ministerului Sănătății au transmis că tot ceea ce s-a întîmplat la Spitalul Municipal din Urziceni este ”inacceptabil”, iar evenimentul este unul ”de o gravitate deosebită”.

Nașterea spontană, în curtea spitalului, ar fi survenit în contextul în care pacienta ”nu a fost consultată, supravegheată și însoțită până la mașina Ambulanței” de personal medical specializat.

Este inacceptabil că la Spitalul Municipal din Urziceni, aflat în subordinea Primăriei din oraș, s-a întâmplat un eveniment de o gravitate deosebită, deoarece o femeie gravidă nu a fost asistată și supravegheată de personalul spitalului și a născut în spațiul exterior Compartimentului de Primiri Urgențe.

În jurul orei 5.00, o femeie în vârstă de 24 de ani, gravidă, mamă a altor doi copii, s-a prezentat la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Urziceni. Cu toate că în spital există o secție de obstetrică ginecologie cu compartiment de neonatologie, spitalul nu a putut asigura gardă specializată, însă a existat un medic chirurg care trebuia să coordoneze acordarea asistenței medicale.

Invocând lipsa medicului de gardă specializat, personalul din CPU a contactat Serviciul de Urgență 112, care a trimis o mașină aflată în imediata apropiere. Din primele informații, se pare ca pacienta nu a fost consultată, supravegheată și însoțită până la mașina Ambulanței, ceea ce a determinat declanșarea nașterii în spațiul exterior al clădirii, unde a primit îngrijiri de la echipajul Ambulanței”, au transmis reprezentanții Ministerul Sănătății.

Sursa foto: captură Digi24

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Bărbat de 33 de ani, răpit din parcarea unui bloc din Capitală! Acesta a fost...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
DECIZIE DRASTICĂ pentru toți posesorii de mașini. Abia acum S-A AFLAT ce s-a întâmplat: A...
Surpriză la pompă, înainte de Paște. Prețurile carburanților
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
André-Marie Ampère, unul dintre fondatorii științei electromagnetismului clasic