Maraton de vaccinare ratat, la Bistrița. Câte persoane s-au imunizat

Maraton de vaccinare ratat, la Bistrița. Câte persoane s-au imunizat
Maraton de vaccinare ratat, la Bistrița. Câte persoane s-au imunizat / Sursa FOTO: pixabay.com
Publicat: 12/07/2021, 11:02

Mai puţin de 100 de persoane au fost imunizate împotriva Covid-19 la cele două maratoane de vaccinare organizate sâmbătă şi duminică, 10, respectiv 11 iulie, în municipiul Bistriţa şi în staţiunea turistică Băile Figa din oraşul Beclean.

Informațiile sunt confirmate chiar de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud.

Doar 70 de persoane vaccinate, în două zile, la Bistrița

La Bistriţa, echipele de vaccinare au fost la dispoziţia populaţiei pentru 12 ore, în fiecare zi, în parcarea unui centru comercial. A fost ales același loc în care s-a organizat și primul maraton de vaccinare de tip drive-through din municipiu, în urmă cu două luni. La finalul celor două zile, totalul dozelor de vaccin Pfizer administrate a fost de 70, de 15 ori mai mic decât la acţiunea din luna mai.

În staţiunea Băile Figa, echipa mobilă de vaccinare s-a aflat în mijloc turiştilor atât sâmbătă, cât şi duminică, timp de cinci ore în fiecare zi. Și aici, eșec total: numărul celor imunizaţi cu serul Johnson&Johnson a fost, în total, de 25 de persoane. Reprezentanţii Prefecturii Bistriţa-Năsăud au mai precizat că echipele mobile de vaccinare au ajuns, la sfârşitul săptămânii trecute, şi în cinci localităţi rurale – Chiuza, Şanţ, Nuşeni, Miceştii de Câmpie şi Josenii Bârgăului -, unde au fost administrate în total 98 de doze de vaccin antiCovid-19.

În judeţul Bistriţa-Năsăud, până la această dată, aproximativ 59.000 de persoane au efectuat schema completă de vaccinare împotriva noului coronavirus.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase