Marcel Ciolacu anunță o ședință a liderilor coaliţiei de guvernare. Președintele PSD: „Cred că prioritatea, în acest moment, este să găsim soluţiile cele mai bune pentru preţurile la energie”

Marcel Ciolacu anunță o ședință a liderilor coaliţiei de guvernare. Președintele PSD: „Cred că prioritatea, în acest moment, este să găsim soluţiile cele mai bune pentru preţurile la energie”
Sursa foto: Mediafax Foto
Publicat: 16/08/2022, 13:13

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că marţi va avea loc o întâlnire a liderilor coaliţiei de guvernare. Șeful partidului social-democrat a precizat că în cadrul ședinței se va discuta cu prioritate despre prețurile la energie, scopul fiind acela de a găsi cele mai bune soluții.

Marcel Ciolacu a respins, marți, la sediul central al PSD, existența unor tensiuni în coaliție.

„Din punctul meu de vedere, nu e nicio tensiune în interiorul coaliţiei. Cred că prioritatea unu la toată lumea, în acest moment, este să găsim soluţiile cele mai bune pentru preţurile la energie. Sunt două componente clare, este această perioadă când energia este deja vândută şi să vedem abordarea pentru anul viitor, când încă 75% din energie nu este vândută. (…) Mai mult ca sigur că astăzi vom avea o întâlnire (a liderilor coaliţiei – n.r.)”, a precizat Marcel Ciolacu.

De asemenea, președintele PSD a afirmat că trebuie găsită o soluţie pentru a opri „specula” de pe piaţa energiei. În acest context, Ciolacu a precizat că ministerul Energiei trebuie să vină cu nişte propuneri şi în privinţa energiei verzi, unde statul român emite nişte certificate, iar energia verde produsă în România este exportată.

„Acolo sunt nişte vârfuri de 10-15%, când va trebui făcut importul, dar de asta suntem interconectaţi la Europa. Ce nu consider corect total în afară de această diferenţă imensă de preţ, de speculă, mai exact neimpozitată, cum sunt impozitaţi producătorii, o supraimpozitare, deci este o zonă total liberă şi nereglementată de o perioadă destul de lungă de timp. De exemplu, statul român dă certificate verzi pentru energia verde. Cum să dai stat tomân certificate verzi dar energia verde produsă în România să o exportăm? Sunt lucruri bizare unde Ministerul Energiei neapărat trebuie să vină cu nişte propuneri”, a mai spus liderul PSD.

Liderul partidului social-democrat a menţionat că măsurile privind zona de energie trebuie adoptate de Guvern până pe 1 septembrie şi să fie aplicate pe o perioadă mai lungă, până în 2025, informează Agerpres.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București și a absolvit școala de televiziune "Academia Studiourile Buftea", secția Editorial, citeste mai mult