Marcel Ciolacu, despre măsurile sociale care vor pune capăt lăcomiei ”noilor băieți deștepți din energie”: ”Guvernul va adopta rapid soluțiile corecte”

Marcel Ciolacu, despre măsurile sociale care vor pune capăt lăcomiei ”noilor băieți deștepți din energie”: ”Guvernul va adopta rapid soluțiile corecte”
Marcel Ciolacu, președintele PSD | Sursa foto - Facebook
Publicat: 30/08/2022, 17:04
Actualizat: 30/08/2022, 17:12

IMM-urile și firmele din industria alimentară reprezintă o ”prioritate strategică” pentru Partidul Social Democrat și pentru Guvernul României, a anunțat Marcel Ciolacu, liderul social-democraților, iar protejarea românilor pe timpul iernii este esențială.

Președintele PSD a mai precizat, în mediul online, că Marius Budăi – ministrul Muncii – va prezenta miercuri, 31 august, ”măsurile sociale pentru a susține salariații și pensionarii țării”.

Marcel Ciolacu s-a referit și la ”lăcomia noilor băieți deștepți din energie”, promițând că la nivelul guvernului vor fi adoptate ”rapid” soluții care să stopeze această lăcomie și să protejeze ”populația și economia pe timpul iernii”.

PSD îi va proteja atât pe români, cât și companiile care produc în România pentru a rezista șocurilor produse de criza energetică!

În urma insistenței noastre, Guvernul va adopta rapid soluțiile corecte care să apere populația și economia pe timpul iernii și să pună capăt lăcomiei noilor băieți deștepți din energie. PSD a insistat ca cetățenii să plătească în continuare, în această iarnă, prețuri plafonate la energie și gaze. La fel școlile, spitalele, căminele de copii și de bătrâni și alte instituții publice cu un rol social major”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de socializare.

”Așa cum au anunțat, astăzi, colegii mei Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, IMM-urile și firmele din industria alimentară sunt pentru noi o prioritate strategică, de aceea consumul acestora trebuie compensat în proporție de 85%. Este singura soluție pentru a ne putea susține economia, locurile de muncă și necesarul de hrană al țării!

Marcel Ciolacu, președintele PSD

”Avem nevoie și de o soluție pe un termen mai lung, iar PSD va lupta în continuare pentru reglementarea pieței energetice”

Social-democrații doresc și ca într-o nouă ordonanță de urgență să fie stuipulată obligativitatea tuturor ”actorilor din energie” de a plăti o ”contribuție de solidaritate”.

Fiind ”principala sursă a inflației”, energia induce o criză care nu va putea fi depășită doar în câteva luni, iar Marcel Ciolacu mai precizează că partidul pe care îl conduce ” va lupta în continuare pentru reglementarea pieței energetice pentru cel puțin doi ani”.

”Totodată, PSD se bate ca în noua ordonanță de urgență toți actorii din energie – producători, traderi, distribuitori, furnizori să plătească o contribuție de solidaritate, calculată ca procent din ceea ce depășește prețul de referință, plus o marjă decentă de profit.

Este esențial să înțelegem că energia este principala sursă a inflației și că situația de criză nu se va rezolva în câteva luni. De aceea, pe lângă aceste decizii urgente, avem nevoie și de o soluție pe un termen mai lung, iar PSD va lupta în continuare pentru reglementarea pieței energetice pentru cel puțin doi ani”, a mai scris liderul PSD.

Mâine, ministrul Muncii, Marius Budăi, va prezenta în detaliu măsurile noastre sociale pentru a susține salariații și pensionarii țării. Fiindcă aceasta a fost și rămâne principala preocupare a PSD: să căutăm cele mai bune soluții de sprijin pentru România!

Marcel Ciolacu, președintele PSD


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase