Marcel Ciolacu, după o întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri din România: „Anul viitor nu va exista nicio modificare a Codului Fiscal”

Marcel Ciolacu, după o întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri din România: „Anul viitor nu va exista nicio modificare a Codului Fiscal”
Liderul PSD, Marcel Ciolacu (s), alături de ministrul Finanțelor, Adrian Câciu (FOTO - Facebook)
Publicat: 22/09/2022, 21:02
Actualizat: 22/09/2022, 21:15

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, joi, că anul viitor nu va exista nicio modificare a Codului Fiscal. El a făcut această declarație după o întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri reuniți în Confederatia Patronala Concordia, la care a participat și ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

„Le-am transmis astăzi reprezentanților mediului de afaceri reuniți în Confederatia Patronala Concordia că anul viitor nu va exista nicio modificare a Codului Fiscal. În același timp, mă bucur că unele dintre cele mai puternice companii românești și străine care activează în România susțin necesitatea creșterii salariului minim”, a transmis Marcel Ciolacu, pe Facebook.

FOTO – Facebook.com/CiolacuMarcel

Liderul social-democraților afirmă că sunt 1,5 milioane de români plătiți cu salariu minim, majoritatea în mediul privat.

„Avem nevoie ca acești oameni să o ducă mai bine și să nu mai fie tentați să plece din țară. Iar validarea acestei măsuri vine și din partea Uniunii Europene care a stabilit recent un salariu minim european. Voi continua să mă întâlnesc periodic cu mediul de afaceri pentru că politicile publice de creștere a veniturilor populației trebuie să meargă concomitent cu măsurile pentru sprijinirea sectorului privat. Am alocat deja 6% din PIB pentru finanțarea economiei, dar este nevoie de măsuri suplimentare mai ales în domeniul energiei pentru a menține competitivitatea mediului de afaceri românesc”, a mai precizat liderul PSD, pe rețeaua de socializare.