Marcel Ciolacu: PSD ia în considerare greva parlamentară

Marcel Ciolacu: PSD ia în considerare greva parlamentară
Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 14/04/2021, 09:15

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că social-democraţii iau în considerare o grevă parlamentară ca formă de luptă a opoziţiei cu cei de la guvernare.

„Eu nu pot să instig oamenii să iasă acum în stradă. Eu, de exemplu, susţin vaccinarea, eu sunt de acord că oamenii trebuie să se vaccineze, am lămurit-o şi pe mama mea, pe rudele mele şi pe socrii mei. Cred că în acest moment cea mai bună soluţie este vaccinarea. Nu există altă soluţie. Sunt total de acord că nu trebuie să fie obligativitatea vaccinării. (…) Eu cred că purtarea măştii în acest moment este benefică. Aşa consider eu. Nu pot să instig acum, să scot, credeţi-mă că încă are capacitatea PSD, părerea mea că acum o are şi mai mare, să scoată zeci de mii de oameni în stradă. Nu pot să îmi asum ca eu să îmbolnăvesc oameni în acest moment. Eu nu pot să îmi asum acest lucru”, a afirmat Marcel Ciolacu la postul de știri Antena 3,

„O să vorbim şi cu cei de la AUR, dacă tot nu contează Opoziţia”

Întrebat dacă PSD ia în considerare o grevă parlamentară, Ciolacu a spus: „Categoric. Am vorbit în seara aceasta cu liderul…, mergem la comisii şi Opoziţia nu mai merge la plen. A vrut domnul Iohannis şi Parlamentul său? Ia, domnule! O să vorbim şi cu cei de la AUR, dacă tot nu contează opoziţia”.

Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a anunţat, luni, depunerea moţiunii simple „Pentru ca românii să trăiască, Vlad Voiculescu trebuie să plece”, solicitând să fie dezbătută în această săptămână.

Este, poate, fără precedent în Parlament ca împotriva unui ministru să fie depusă o moţiune în aceeaşi sesiune de două ori

„Ştiu că este, poate, fără precedent în Parlament ca împotriva unui ministru să fie depusă o moţiune în aceeaşi sesiune de două ori. Adevărul este că am mai avut miniştri încurcaţi de viaţă şi de rolul pe care îl aveau la ministere, dar parcă niciodată nimeni nu s-a încurcat precum domnul Voiculescu. (…) Vreau să transmit un mesaj colegilor mei din USR, PNL, UDMR, minorităţi naţionale – să vă gândiţi atunci când veţi vota moţiunea împotriva domnului Vlad Voiculescu la faptul că la Foişor puteau fi mama, tatăl, bunicul sau copilul dumneavoastră”, a declarat, în plenul Camerei Deputaţilor, Simonis, potrivit Agerpres.

Conform Agerpres, social-democratul a solicitat moţiunea să fie dezbătută, conform Regulamentului, în termen de şase zile, menţionând că şedinţa trebuie stabilită în această săptămână.

Liderul deputaţilor USR PLUS Ionuţ Moşteanu a precizat că este vorba despre şase zile lucrătoare.

Biroul permanent urmează să decidă calendarul dezbaterii moţiunii, după cum a anunţat preşedintele de şedinţă.