Marele REGRET pe care Rona Hartner l-a dus cu ea în mormânt. S-a aflat abia la două luni de la moartea artistei, iar la mijloc sunt bani mulți

Marele REGRET pe care Rona Hartner l-a dus cu ea în mormânt. S-a aflat abia la două luni de la moartea artistei, iar la mijloc sunt bani mulți
În vară, cu doar câteva luni înainte să moară, artista i s-a plâns surorii ei de ”mișculațiile” care le îngreunează obținerea banilor care li se cuveneau
Publicat: 01/02/2024, 08:30
Actualizat: 01/02/2024, 13:02

Rona Hartner a părăsit această lume cu o mare mâhnire în suflet. Actrița nu a reușit să obțină despăgubirile pentru un teren care a aparținut familiei sale și care a fost confiscat de comuniști. Procesul durează de mai bine de 20 de ani, fiind inițiat de tatăl său, care a decedat și el între timp, moment în care artista s-a angajat să ducă mai departe lupta în instanță. La mijloc este vorba despre aproximativ 120.000 de euro, sumă care ar fi urmat să fie împărțită între Rona, sora și fratele ei. Când a simțit că i se apropie sfârșitul, vedeta și-a delegat fratele să se ocupe mai departe de proces.

De aproximativ 20 de ani, familia Ronei Hartner se luptă să obțină despăgubiri pentru un teren amplasat în Sectorul 3, unde cândva a fost casa părintească. Imobilul a fost confiscat de comuniști, apoi dărâmat, iar, după Revoluție, pe terenul respectiv s-au construit blocuri.

Tatăl Ronei a încercat să obțină în instanță despăgubiri pentru terenul respectiv, dar a murit fără să recupereze ceea ce i se cuvenea. Astfel, fiica sa, Rona, a fost cea care s-a ocupat mai departe de proces.

”A fost terenul luat de comuniști, pentru care tata a făcut demersuri de când s-au deschis procesele pentru redobândirea terenurilor sau despăgubire. Procesul este încă pe rol. Primăria Capitalei nu vrea să facă ce are de făcut, să facă despăgubirea, a tot mutat data. În cazul multor persoane bine plasate s-a rezolvat, la al nostru se trage să nu se facă despăgubirea. Primăria ar trebui să plătească și penalizări, pentru că nu a plătit suma stabilită de judecător. Au așteptat să se ducă și taică-miu, și sora mea și tot nu s-a rezolvat. Nu știu ce așteaptă, poate așteaptă să ne ducem și noi”, a spus, pentru Gândul, Rinda Hartner, sora mai mare a Ronei.

”Ne-a lăsat misiune să ne ocupăm mai departe de tot”

La mijloc este vorba despre aproximativ 120.000 de euro, sumă care ar fi urmat să fie împărțită între cei trei frați Hartner. Cu câteva luni înainte să moară, actrița a vorbit cu Rinda despre această situație rămasă nerezolvată.

”Astă-vară am vorbit cu ea și mi-a zis, cu părere de rău, ce mișculații se fac. Spera să se rezolve în septembrie, dar boala ei a avansat. Acum, dat fiind faptul că fratele meu, Reon, este executor testamentar, el o să fie primul care se va ocupa de asta. Rona ne-a lăsat misiune să ne ocupăm mai departe de contracte, de fata ei și de tot, ca să îi rămână fetei”, a adăugat Rinda Hartner, care locuiește în Canada, unde este stabilit și fratele ei, Reon.

Fratele și mama Ronei Hartner o au în grijă acum pe fiica artistei, Rita, în vârstă de 16 ani

După dispariția Ronei, fratele său mai mic s-a mutat însă în Franța, pentru a avea grijă de fiica acesteia, Rita Sumalya, în vârstă de 16 ani, dar și de cheltuielile casei în care fata locuiește cu bunica sa maternă.

”Rita stă cu mama și cu fratele meu. El stă acolo ca să se asigure că nu au întârzieri la facturi, la casă, la electricitate, la mașină și la ce rate mai au”, ne-a mai spus Rinda Hartner.

S-a stins din viață pe un pat de spital din Franța

Rona Hartner a murit pe 23 noiembrie 2023, pe un pat de spital din Franța, iar funeraliile au avut loc în România. Artista avea 50 de ani și suferea de cancer.

De-a lungul ultimilor ani, ea s-a luptat cu o serie de probleme de sănătate.

„Trec printr-o mică încercare de sănătate. Nu știu dacă voi face sărbătorile în țară sau în Canada, cu familia mea. Nu prea pot să îmi programez nimic pentru că a crescut… una din metastaze a devenit puțin rebelă, cea de pe creier. În timp ce tot organismul este vindecat, a apărut o metastază puțin rebelă și trebuie să o țin în frâu acum și să fac radioterapie”, povestea Rona Hartner, cu puțin timp înainte să moară, într-un interviu pentru ciao.ro.

CITEȘTE ȘI:

POVESTEA de viață a Ronei Hartner, un roman nescris: A lăsat în urmă o fată de 15 ani și două căsnicii eșuate. Care au fost marile iubiri ale artistei

VIDEO | Rona Hartner, condusă pe ultimul drum. Cine a venit încă de dimineață la capela unde a fost depus trupul neînsuflețit al actriței

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Semnul dumnezeiesc care a apărut în casa nepotului lui Tzancă Uraganu, înainte de a se...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Situaţie critică. Europa devine dependentă de Rusia într-un domeniu vital. Şi România a fost afectată
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
OBLIGATORIU prin lege în toată România. A început controlul în toată țara
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro