Marian Godină SPULBERĂ scuzele găsite de șeful IPJ Constanța. Polițiștii aveau legea de partea lor și puteau interveni / „Trebuie demiși!”

Marian Godină SPULBERĂ scuzele găsite de șeful IPJ Constanța. Polițiștii aveau legea de partea lor și puteau interveni / „Trebuie demiși!”
Marian Godină spulberă scuzele găsite de șeful IPJ Constanța. Polițiștii aveau legea de partea lor și puteau interveni / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 22/08/2023, 10:14

Cu doar două ore înainte să intre cu mașina într-un grup de opt persoane și să accidenteze mortal doi tineri, Vlad Pascu a fost oprit în trafic și dus la secție de polițiști. El a fost verificat pentru consum de alcool, dar polițiștii au închis ochii la drogurile descoperite în mașina sa și nu l-au atins nici măcar cu o …reținere a permisului.

Marian Godină, poate cel mai vizibil în spațiul public angajat din MAI, spulberă scuzele găsite de șeful IPJ Constanța, cel care dădea vina pe lipsa dotărilor pentru că șoferul drogat a fost lăsat de polițiști să plece, deși se afla sub influența substanțelor psihoactive.

Godină: „Șoferul putea fi dus la spital în vederea recoltării de sânge”

Într-o postare pe Facebook, polițistul Marian Godină critică atitudinea oamenilor legii din Constanța.

„Sunt sigur că nu s-a găsit acolo un aparat drug test, de aceea și cred că trebuie demiși șefii polițistului de la mic la mare, până la șeful Poliției Române.

Pentru că e de neconceput ca în plin sezon estival, într-o stațiune care nu e renumită pentru consum de suc de soc, poliția să nu aibă câteva aparate drug test.

În altă ordinde de idei, pentru că tot văd că unii (în special polițiști) găsesc lipsa acelui aparat drept scuză, las aici articolul 22 indice 1 din OUG 195/02 în care e prevăzut că șoferul putea fi dus la spital în vederea recoltării de sânge și putea fi lăsat fără permis până a doua zi la ora 8, doar în urma examinării medicale. (făcute desigur de medic, nu de polițist)

Art. 22 (1) Retragerea permisului de conducere se dispune de către poliţia rutieră şi în cazul în care titularul acestuia nu a putut fi supus testării în vederea stabilirii concentraţiei de alcool pur în aerul expirat sau testării preliminare a prezenţei în organism a unor substanţe psihoactive, iar în urma efectuării examinării medicale s-au constatat elemente clinice sugestive consecutive consumului recent de băuturi alcoolice sau de substanţe psihoactive, cu ocazia procedurii de recoltare a mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei ori a consumului de substanţe psihoactive, eliberându-se o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere fără drept de circulaţie.

(2) Retragerea permisului de conducere se dispune până la ora 8.00 a zilei următoare, dar nu mai puţin de 12 ore“, a scris pe Facebook Marian Godină.

Cu alte cuvinte, dacă polițiștii și-ar fi făcut datoria, Roberta Dragomir, de 20 de ani, și Sebastian Olariu, de 21 de ani, ar fi trăit astăzi. Ei sunt cei doi tineri uciși de șoferul drogat, care a făcut prăpăd pe litoral în minivacanța de Sfânta Maria.

Ce scuze a găsit șeful IPJ Constanța

Șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța, Constantin Glugă, a confirmat, luni, într-o conferință de presă că tânărul a fost oprit de două ori de polițiști în trafic, fiind dus și la sediul Poliției din Vama Veche după ce în mașina sa au fost descoperite droguri.

Șeful IPJ Constața a confirmat că șoferul nu a fost testat pentru droguri, deoarece nu avea un comportament care să indice consumul acestora și a susținut că tânărul a consumat substanțe interzise după ce a plecat din sediul Poliției.

Glugă a mai precizat că a dispus cercetarea prealabiă a unui ofițer și doi agenți de poliție pentru a stabili dacă există sau nu o abatere din punct de vedere disciplinar pentru că tânărul nu a fost testat pentru consumul de droguri.

Șeful IPJ Constața a precizat, însă, că drogurile găsite în mașina tânărului sunt diferite față de cele indicate de aparatul drug test după producerea accidentului.

Șeful IPJ a prezentat cum s-au produs evenimentele cronologic:

În data de 17 august, tânărul a ajuns în municipiul Constanța, alături de tatăl său. În seara zilei de 18 august, tânărul a fost oprit în trafic în municipiul Constanța în cadrul unei acțiuni cu caracter preventiv, în care a fost sfătuit să circule cu atenție.

A doua zi, pe 19 august, în jurul orei 00.40, un bărbat a sesizat IPJ Constanța, printr-un apel la 112, că pe DN 39 dinspre Vama Veche spre 2 Mai un autoturism circulă cu posibile încălcări ale legislației rutiere.

La ora 02.40, autoturismul a fost depistat de o patrulă mixtă polițist-jandarm în Vama Veche, au fost legitimați șoferul și cei doi pasageri. În mașină, într-un pachet de țigări a fost descoperită o țigară tip joint, precum și 4 pastile.

Șoferul a fost dus la secția de poliție din Vama Veche, unde a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea zero. Totodată, conducătorul auto nu prezenta semne specifice consumului de substanțe psihoactive și nu a fost testat pentru consumul de droguri.

Tânărul a fost în sediul poliției până în jurul orei 04:30, apoi s-a deplasat la o locație din Vama Veche unde ar fi consumat substanțe interzise. Ulterior, s-a produs accidentul.

La locația din Vama Veche, unde șoferul ar fi consumat substanțe interzise, au fost depistate încă nouă persoane și se fac cercetări în acest caz.

Vlad Pascu, oprit de polițiști de două ori înainte de tragedie

Vlad Pascu, tânărul acuzat că a ucis două persoane la 2 Mai în timp ce conducea drogat, a fost fost oprit de poliști de două ori, înainte de a produce accidentul mortal, dar a fost lăsat să plece de fiecare dată pentru că niciun agent nu i-a făcut și testul pentru droguri, ci doar pentru alcool, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro.

Prima dată, Vlad Pascu a fost oprit la un control de rutină în jurul orei 00.00, cu cinci ore înainte de a produce accidentul.

A doua oară, poliția l-a oprit în jurul orei 03:10, după un apel la 112 care anunța faptul că tânărul conducea haotic prin stațiunea de la mare. Polițiștii l-au dus la secție și i-au făcut testul de alcool, la care rezultatul a ieșit negativ. Polițiștii nu i-au făcut și testul pentru droguri și i-au dat drumul, potrivit informațiilor citate.

La doar două ore, în jurul orei 5, în dimineața de sâmbătă, tânărul a produs accidentul în urma căruia au murit două persoane.

La rândul său, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a cerut verificări după tragedia de la Constanța. Oficialul a dat asigurări că orice neglijență sau încercare de tergiversare în timpul anchetei vor fi supuse rigorilor legii.

Mai mult, Corpul de Control al MAI va fi trimis la Constanța, pentru investigarea minuțioasă a întregului lanț de evenimente.

Ministrul a confirmat că tânărul șofer, drogat, a fost oprit de două echipaje de poliție în noaptea accidentului, dar a fost testat doar pentru consumul de alcool, nu și cu aparatul drug test.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Copil de șase ani, ucis de propriul tată! Băiețelul s-a stins din viață la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Se CONFISCĂ totul. Legea care se aplică în toată România. Românii au interzis
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern