Marius Buga, unul dintre cei mai cunoscuți corespondenți de la Pro TV, CERCETAT PENAL pentru act sexual cu un minor

Marius Buga, unul dintre cei mai cunoscuți corespondenți de la Pro TV, CERCETAT PENAL pentru act sexual cu un minor
Jurnalistul Marius Buga / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 07/02/2023, 18:58
Actualizat: 07/02/2023, 19:49

Șoc în lumea presei: unul dintre cei mai cunoscuți corespondenți de la Pro TV este cercetat penal pentru act sexual cu un minor! Marius Buga, un jurnalist cu mare experiență, ar fi abuzat de un băiat plasat într-un centru de copii.

Potrivit unui comunicat remis de Poliția Dâmbovița, dosarul a fost deschis pentru abuz sexual asupra unui minor.

Marius Buga, chemat la Parchet

Corespondentul Pro TV, jurnalist în județul Dâmbovița, a luat, deja, un prim contact cu anchetatorii. Din câte se pare, el a mers în cursul zilei de azi, 7 februarie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, acolo unde procurorii l-au pus în temă cu privire la deschiderea dosarului penal pe numele său.

Deocamdată, anchetatorii nu au luat nicio măsură preventivă în cazul jurnalistului, Marius Buga (42 de ani) părăsind sediul Parchetului la finalul audierilor. În acest dosar, el are calitatea de suspect.

Comunicatul Poliției Dâmbovița precizează doar că un bărbat este cercetat pentru act sexual cu minor: „La Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște s-a înregistrat un dosar penal în care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de o persoană de sex masculin sub aspectul săvârșirii infracțiunii de act sexual cu un minor, prev. de art. 220 alin. 1 și 4 lit. e din Codul Penal. Facem mențiunea că, la acest moment al anchetei, nu pot fi făcute alte precizări, urmând ca imediat ce stadiul cercetărilor va permite să fie emis un comunicat”.

Victima este un băiat de 16 ani, aflat în plasament la un centru de copii unde chiar Marius Buga a filmat un reportaj.

Jurnalistul Marius Buga este unul dintre cei mai vechi și cunoscuți corespondenți locali ai postului Pro TV.

Cum comentează Pro TV subiectul „Marius Buga cercetat penal”

Într-un scurt comunicat de presă, postul Pro TV a transmis următorul punct de vedere cu privire la situația corespondentului Marius Buga:

Am aflat cu surprindere despre investigația care îl vizează pe angajatul Marius Buga. La nivel de companie, condamnăm cu tărie orice acțiune imorală. Nu putem comenta această situație, dar suntem convinși că autoritățile iau toate măsurile pentru clarificarea acesteia. În momentul în care vom avea toate informațiile relevante, vom face demersurile necesare în cadrul companiei. Protecția minorilor este extrem de importantă pentru fiecare dintre noi!”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase