Marius Pavel (CGMB), critici la adresa lui Nicușor Dan pe subiectul prețului gigacaloriei: „Omul vorbește în salturi”

Marius Pavel (CGMB), critici la adresa lui Nicușor Dan pe subiectul prețului gigacaloriei: „Omul vorbește în salturi”
Marius Pavel, consilier CGMB
Publicat: 05/10/2022, 12:29

Consilierul general Marius Pavel a postat, miercuri, pe pagina sa de Facebook, un mesaj dur la adresa primarului Capitalei, Nicușor Dan.

Consilierul îl critică pe edil pentru declarațiile sale referitoare la prețul gigacaloriei și spune că declarațiile par fără sens și spune despre Nicușor Dan că ar vorbi „în salturi”.

„Deciziile și declarațiile lui Nicușor Dan nu mai reprezintă un fenomen ieșit din comun. Omul vorbește în… salturi. Și, manifestă un scurt-circuit logic. Evident că pentru el lucrurile sunt clare! Exact ca apa caldă… rece.

La 30.03.2022, Nicușor Dan declara public faptul că «Bucureştenii să înţeleagă că nu am fi mărit preţul la gigacalorie dacă n-am fi fost obligaţi», prețul gigacaloriei ajungând la 330 lei + TVA, preţul gigacaloriei plătit de bucureşteni n-a mai fost mărit din anul 2011. Deci, prețul gigacaloriei a fost mărit, ajungând la 330 lei + TVA!

La data de 04.10.2022, același #NicușorDan (imaginea sa nu poate fi confundată!) declara (tot public!) faptul că «Bucureştenii nu vor plăti mai mult pentru căldură. Este prețul cel mai mic din România!», precizând că va fi menţinut preţul de 350 de lei pe gigacalorie. Adică, exact prețul pe care l-a mărit și l-a anunțat la sfârșitul lunii martie. Martie 2022. Adică, același an. Și, mai bizar, declarația aparține aceluiași… Nicușor Dan”, scrie consilierul.

Marius Pavel: Nicușor Dan, un fel de Agamiță Dandanache al zilelor noastre

Astfel, consilierul general spune că, deși recent a susținut că există probleme cu bugetul Primăriei, același Nicușor Dan spunea mai demult că a rezolvat problemele bugetare ale PMB.

„Deci, singura «veste bună» pentru bucureșteni este faptul că prețul gigacaloriei care a fost mărit (la propunerea lui Nicușor Dan) în luna martie 2022 rămâne același și în octombrie 2022, nu? Adică, un fel de ironie fină marca Nicușor Dan. Un fel de Agamiță Dandanache al zilelor noastre.

Însă, Nicușor Dan și-a continuat seria declarațiilor năucitoare, subliniind că există probleme cu fluxul financiar din buget, în condițiile în care, anterior, declarase (cu zâmbetul său inconfundabil!) că a pus bugetul pe roate. Și, ca urmare a intervenției sale salvatoare și a reformelor structurale, totul a revenit la normal?

Nicușor Dan, nu crezi că ar fi mai bine să îți pui picioarele în apa caldă care este rece și să gândești de 10 ori înainte să deschizi gura? Concluzia lui Nicușor Dan este că prețul pe care l-a mărit rămâne același… La fel ca el…”, mai scrie Marius Pavel.

Nicuşor Dan: Bucureştenii nu vor plăti mai mult pentru căldură. Este prețul cel mai mic din România

Bucureştenii nu vor plăti în această iarnă preţuri mai mari la energia termică, a spus primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan. El a precizat că va fi menţinut preţul de 350 de lei pe gigacalorie.

El a estimat că în această săptămână sau cel târziu săptămâna viitoare va fi încheiată achiziţia pentru reabilitarea a peste 210 kilometri de reţea de termoficare, cu fonduri UE.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase