Mărturia cutremurătoare a mamei lui Dănuț, băiatul rămas fără o mână, după ce a încercat să taie un obuz cu bormașina: „Mâna lui era ruptă în bucăți. Mi-a spus că o să rămână toată viața handicapat!”

Mărturia cutremurătoare a mamei lui Dănuț, băiatul rămas fără o mână, după ce a încercat să taie un obuz cu bormașina: „Mâna lui era ruptă în bucăți. Mi-a spus că o să rămână toată viața handicapat!”
Sursă foto: BZI.ro
Publicat: 26/11/2021, 16:55
Actualizat: 26/11/2021, 17:00

Dănuț, un tânăr de 19 ani din Iași, a rămas fără mâna stângă și își poate pierde și ochiul drept, după ce a încercat să taie un proiectil cu bormașina. Băiatul a suferit traumatisme la aproape toate organele și a fost supus unor intervențiii chirurgicale.

Tânărul urma să susțină examenul practic pentru permisul auto, însă toate visele au fost spulberate de tragicul incident. Familia tânărului trebuie să plătească 20.000 de euro pentru a-i putea cumpăra o proteză lui Dănuț. Potrivit Bună Ziua Iași, băiatul a vrut să confecționeze un mâner pentru o pilă, doar că obiectul din fier pe care a început să-l prelucreze era un obuz. Obiectul a explodat, iar puștiul a ajuns în stare foarte gravă la spital.

„Mâna era strivită, ruptă în bucăți”

Lucia Aftanache, mama lui Dănuț, a fost cea care și-a găsit fiul plin de sânge și cu hainele în flăcări. Femeia a auzit bubuitura și a fugit repede să vadă ce s-a întâmplat.

Când îmi amintesc prin ce am trecut, îmi vine iarăși să plâng. Eram toți acasă și el lucra prin curte, e un copil foarte harnic. În urmă cu mai multă vreme, când ara cu tatăl lui în grădină, a găsit bucata aia de fier, a dat în ea cu piciorul, pentru că nu știa ce era cu ea. El a luat-o și a pus-o pe beci, cum e la țară. Avea nevoie de un mâner pentru o pilă de drujbă și și-a amintit de fierul acela, a vrut să-l spargă puțin și să bage pila acolo. Când a găurit-o, a și explodat! Am auzit bubuitura, foarte tare s-a auzit și, imediat, am ieșit din casă. El striga: «Mama! Mama!» Era jos, pantalonii îi ardeau. Am dat repede cu apă pe el, că am crezut că e doar foc. Când m-am uitat mai bine la el, era plin tot de sânge și ne-am uitat amândoi odată la mână, care era strivită, ruptă în bucăți”, a povestit Lucia Aftanache, mama tânărului de 19 ani, pentru BZI.

„Mi s-a rupt inima”

Tânărul de 19 ani a fost operat și este internat în Secția de Chirurgie a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon”, din Iași.

„E trist și s-a întristat și mai tare când a auzit cât costă proteza. Mi-a spus: «Mamă, de unde să avem noi bani de proteză?! O să rămân toată viața handicapat!». Mi s-a rupt inima! Nu avem de unde… Și eu și tatăl lui muncim acasă, cu ce putem. E foarte greu, nu știu încotro să o apucăm. Cu toată rușinea vă spun că avem nevoie de ajutor! Nu am crezut că voi ajunge să trăiesc zilele astea”, a spus mama tânărului.

Rudele tânărului au deschis un cont bancar în care oamenii pot dona diverse sume de bani, pentru ca tânărul de 19 ani să-și poată achiziționa o proteză. Numărul contului este: RO92RNCB0686085922140001, acesta fiind deschis pe numele lui Alexandru Benoni, unchiul tânărului rănit în urma exploziei.

Vă recomandă și

EXCLUSIV. Cazul dramatic al fetei paralizate după operația pe inimă. Se caută din nou vinovații pentru cele 12 minute în care creierul nu i s-a oxigenat și a ajuns ”o legumă”

VIDEO | Cristina a rămas ”ca un bibelou”, doar respiră, plânge și râde. „Am mers să o operez la inimă și acum are creierașul negru”