Mărturia lui Alexandru Pițurcă în procesul lui Mario Iorgulescu: „Era nervos și a început să țipe. Nu știu dacă băuse sau se drogase. Nu se urca băut la volan.”

Mărturia lui Alexandru Pițurcă în procesul lui Mario Iorgulescu: „Era nervos și a început să țipe. Nu știu dacă băuse sau se drogase. Nu se urca băut la volan.”
Motivarea magistratului care l-a condamnat pe Mario Iorgulescu Sursa foto: Libertatea
Publicat: 13/01/2023, 17:37
Actualizat: 13/01/2023, 17:39

Alexandru Pițurcă a depus mărturie vineri, 13 ianuarie, la Tribunalul București, în procesul in care Mario Iorgulescu, fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, este judecat pentru omor. Este a patra oară când Alexandru Pițurcă a fost citat, ca martor în acest proces și prima dată când a și depus mărturia. Fiul fostului selecționer Victor Pițurcă a povestit ce s-a întâmplat în noaptea de 7/8 septembrie 2019.

După ce s-a declarat total nemulțumit pentru că de fiecare dată când a fost chemat în calitate de martor procesul s-a amânat, Alexandru Pițurcă,  apucat, în sfârșit, să fie audiat.

”Era nervos, nu știu dacă băuse sau se drogase”

”Nu l-am văzut pe inculpat de câteva luni. Eram prieteni, m-a contactat între timp să-mi ceară bani împrumut. Tuturor prietenilor le-a cerut sume de bani. Eu l-am refuzat și nu i-am răspuns cu privire la bani.

În seara respectivă (n.r.- seara accidentului), am discutat prin intermediul iubitei lui, care era în club cu mine. Era foarte gelos și prietena lui mi-a dat telefonul să-l calmez, să-i spun că totul este în regulă. Am încercat să-l calmez, dar era nervos și a început să țipe și mi-a spus să nu mă bag în treaba lor.

Mi-a spus că vrea să vină la club după ea. I-am dat telefonul înapoi iubitei lui. Eu n-am vorbit mai mult de 10 secunde cu el, era nervos și n-am putut să-l calmez. Câteva secunde a durat discuția. N-am știut unde era, ulterior accidentului am aflat unde a fost.

Nu știu dacă băuse sau se drogase. N-aveam cum să-mi dau seama în cele 10 secunde de conversație. Niciodată nu se urca băut la volan. Avea o persoană specială care se ocupa de acest aspect, un șofer plătit. Poate chiar mai mulți. Chiar mă mir că s-a întâmplat asta”, a spus Alexandru Pițurcă în fața magistraților, potrivit digisport.ro.

Instanța a rămas în pronunțare, decizia urmează să fie pronunțată pe 8 februarie.

Avocatul rudelor victimei a solicitat condamnarea lui Mario Iorgulescu, daune materiale și morale

Avocatul rudelor victimei a solicitat, la audierea din 13 ianuarie,  condamnarea lui Mario Iorgulescu și obligarea lui la plata a 150.000 de lei daune materiale și daune morale de 250.000 de euro pentru fiecare dintre cele două părți civile. Dacă instanța îl găsește vinovat pe Iorgulescu Jr., toate daunele stabilite prin decizia judecătorească vor fi plătite de către compania de asigurări, precizează Apărarea lui Iorgulescu spune că nu poate considera că acesta a fost un proces.

Avocatul apărării, Florin Durgheru a folosit expresia “mascaradă judiciară”.

“Mario Iorgulescu este o persoană cu un handicap mental constatat. Toate acuzațiile sunt vădit nefondate”, a mai argumentat avocatul, citat de libertatea.ro.

“Concluzia mea este că un bolnav psihic nu poate fi condamnat penal”, spune al doilea avocat al apărării, Mircea Popescu.

Judecătoarea a respins cererea avocatului apărării de schimbare a încadrării faptei. Instanța cere să se pună concluzii pe fond, ceea ce înseamnă finalizarea procesului.

Procurorul de ședință a cerut ca Iorgulescu Jr. să fie judecat pentru omor.

„Nu există urme de frânare la locul accidentului, inculpatul a accelerat la maxim. El nu a făcut nimic când impactul a devenit imprevizibil”, a precizat procurorul.

Mario Iorgulescu este in continuare in Italia

Mario Iorgulescu a fost declarat de autoritățile italiene inapt pentru a putea participa la procesul penal, motiv pentru care cele două mandate europene de arestare emise pe numele lui au fost respinse, a declarat, în exclusivitate pentru Gândul, avocatul fiului președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal.

În aceste condiții, Gino Iorgulescu a fost numit de o instanță din Italia drept reprezentantul legal al fiului său. Apărea vrea acum să convingă instanța de la Tribunalul București să închidă dosarul în care este acuzat că a omorât un tânăr de 24 de ani, în urmă cu mai bine de trei ani, când a condus cu 162 de kilometri pe oră, băut și drogat, pe o stradă din București.

Avocatul susține că două expertize medico-legale au stabilit că Mario Iorgulescu are ”probleme mentale”, astfel că nu poate fi condamnat din moment ce nu înțelege ce i se întâmplă.

”Autoritățile italiene, în urma a două expertize medico-legale, au ajuns la constatarea faptului că problemele medicale sunt de o asemenea natură și de o asemenea gravitate încât nu îi permit să conștientizeze ce i se întâmplă, motiv pentru care nu poate sta în procesul penal. Există două mandate europene de arestare, unul emis în baza deciziei definitive de condamnare a lui Mario Iorgulescu la 3 ani de închisoare și unul în acest dosar de ucidere din culpă. Văzând această situație medicală, constatată nemijlocit nu doar pe baza actelor medicale, ci și prin audierea medicului în fața instanței, autoritățile italiene au decis să respingă definitiv cele două mandate europene de arestare. Expertiza se face medico-legal, au fost audiați medicii în instanță, totul este public”, a spus avocatul Florin Durgheu.

Cum s-a întâmplat accidentul mortal din 2019

În seara de 7 septembrie 2019, fiul lui Gino Iorgulescu a mers la o petrecere, într-o localitate de lângă Bucureşti. Martorii audiaţi de procurori au declarat că, în jurul orei 3.00, după ce s-a certat cu fosta lui prietenă, Mario Iorgulescu s-a urcat la volan și a plecat spre București. Conducea o mașină primită cadou de la tatăl său, un Aston Martin model DBS, care costase 300.000 de euro. La intrarea în Capitală, având 143 km/h, după cum au stabilit anchetatorii, Iorgulescu jr a intrat pe contrasens şi a izbit frontal un alt autoturism. Acesta era condus de Daniel Vicol, care a murit pe loc. Doi copii au rămas orfani de tată.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Gestul controversat făcut de judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu în fața jurnaliștilor. Ancuța Ioana...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Decizie crucială pentru șoferii din România. Totul s-a decis astăzi
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom