Mărturia unui martor la tragedia de la Constanța: „Am văzut medici care fugeau dintr-o parte în alta”

Mărturia unui martor la tragedia de la Constanța: „Am văzut medici care fugeau dintr-o parte în alta”
Incendiu ATI Constanța. Foto: ISU
Publicat: 01/10/2021, 12:46

Marian Apreotesei, unul dintre martorii tragediei de la Constanța, acolo unde au murit nouă persoane în urma incendiului de la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase, a declarat la Realitatea TV, că în momentului în care focul a izbucnit, medicii alergau dintr-o parte în cealalta, încercând să-i salveze pe pacienți.

Văzusem personalul spitalului care încerca să scoată pacienții, cu tărgile. Apoi au început să apără ambulanțele, pompierii, echipajele de poliție și s-a început evacuarea. La intrare am văzut că încercau să-i scoată pe geamuri. Au fost trei persoane coborâte cu autoscara de la nivelul 1 și 3”, a declarat bărbatul.

„La intrare unde este cortul de triaj am văzut medici care fugeau dintr-o parte în alta. Am văzut multe ambulanțe care fugeau și veneau, peste 40 de ambulanțe am văzut în total”, a mai spus acesta.

Nouă pacienți au murit

Nouă pacienţi au decedat vineri în incendiul izbucnit la Secţia ATI COVID a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Potrivit sursei citate, incendiul a fost lichidat.

Întregul spital a fost evacuat, iar toate unităţile sanitare din judeţ au fost pre-alertate pentru preluarea pacienţilor, menţionează IGSU.

Misiunea este în continuare în dinamică. La faţa locului acţionează zeci de autospeciale din cadrul ISU Constanţa, ISU Călăraşi, ISU Ialomiţa şi ISU Galaţi.

În proximitatea locului desfăşurării intervenţiei a fost instalat un spital mobil pentru triajul pacienţilor.

Procurorii de la Parchetul Tribunalului Constanța au deschis un dosar penal in rem privind incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

Dosarul a fost deschis sub aspectul săvârșirii infraciunii de ucidere din culpă. Polițiști și criminaliști au plecat de la București spre Constanța, unde vor face ancheta alături de procurorii constățeni.

Aparatele medicale vor fi ridicate pentru expertiză, pentru a se vedea dacă a fost o defecțiune tehnică sau o eroare umană.

Citește și NOUĂ MORȚI în urma incendiului de la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța. Plan Roșu de intervenție / Surse IGSU pentru GÂNDUL: Circuitul electric ar fi fost supr