Mărturia vecinilor pedofilului care voia să răpească fetițe din parcuri promițând că le învață jocuri: „O mângâia pe cap și îi spunea ce păr lung și frumos are” (EXCLUSIV)

Mărturia vecinilor pedofilului care voia să răpească fetițe din parcuri promițând că le învață jocuri: „O mângâia pe cap și îi spunea ce păr lung și frumos are” (EXCLUSIV)
Publicat: 04/05/2021, 09:00

O știre a captat miercuri, pentru câteva minute, atenția publicului: „Un bărbat abordează fetiţe în parcuri de joacă din Slatina și are antecedente de agresiune sexuală”. Apoi au venit alte știri și informația a fost dată uitării. Însă locuitorii din comuna lui Constantin n-au uitat fapta bărbatului și au început să dezlege ițele.

Constantin Vasile, bărbatul de 39 de ani, originar din Pitești care a încercat, miercuri, să răpească o fetiță dintr-un parc din Slatina, pentru a o abuza sexual, are un lung șir de abateri. În 2016, bărbatul a mai fost arestat după ce a agresat sexual o altă minoră și a ispășit pedeapsa cu închisoarea. A fost eliberat după un an și s-a întors în orașul său de baștină. În total, bărbatul ar fi acostat 11 fetițe de care a încercat să profite.

De câteva luni, bărbatul locuia la bunica lui, într-un sat mic de lângă comuna olteană Priseaca, la nici 15 km de municipiul Slatina. El a început să fie căutat de polițiști de când mama unei copile de 8 ani din Slatina anunța pe rețelele sociale că fetiţa ei a fost abordată, într-un parc de joacă, de un individ dubios care i-a cerut să-i arate cum ajunge la etajul 2. La câteva zile distanță, bărbatul a fost arestat, după ce a fost recunoscut pe baza imaginilor de pe camerele de supraveghere din apropiere.

Satul lui Constantin Vasile

”Spunea că vrea să le arate jocuri”

Sătenii din Priseaca îl descriu pe Constantin drept „un băiat mărunțel, cu ochii mici și destul de aiurit”. În satul în care se aud doar glasuri de copii și mugete de vaci, faptul că un pedofil era printre ei i-a înspăimântat pe locuitori.

Bărbatul lucrase în construcții timp de câteva luni, dar renunțase la slujbă deoarece voia să plece în Austria. Vecinii spun că Vasile Constantin avea un plan bine stabilit și era atent să găsească fetițele nesupravegheate, fără părinți în preajmă.  Apoi le atrăgea în scările de bloc și le prezenta totul sub forma unui joc, după care le punea să-și dea pantalonii jos.

Alți săteni spun că bărbatul se ocupa și cu furtul aluminiului și tocmai de aceea fusese dat afară de la muncă.

Eu am lucrat cu el în construcții, dar a plecat după două-trei luni. Era așa aiurit, uneori plin de el, dar nu ne-am așteptat noi că omul ăla mărunt face așa ceva. A fost acum câteva seri poliția la el acasă, au făcut percheziții. Din ce-am auzit eu, lua fetițele mici, și le spunea că vrea să le arate niște jocuri, să le învețe nu stiu ce jocuri și să se joace cu ele. Dar fetița asta a avut noroc, că am înțeles că a văzut-o sora mai mare pe geam și a început să țipe. Eu nu pot nici măcar să mă gândesc la așa ceva. Ferească Dumnezeu. Știu că a lucrat și pe la o fabrică de aluminiu și l-au dat afară că începuse să fure”, spune Marius, unul dintre bărbații care lucrare cu Constantin în construcții.

Fântâni din apropierea casei lui Constantin Vasile

”Era așa aiurit. O ardea cu glume din pușcărie”

Nea Ion, un bărbat care soarbe liniștit din bere, povestește că doar cu o seară înainte să fie găsit de polițiști, un vecin l-a surprins pe Constantin în timp ce o mângâia pe fetița lui pe păr.

I-a tras o bătaie zdravănă când l-a văzut că o mângâie pe fiică-sa pe păr și îi spunea ce păr frumos și lung are. Acum, la Slatina, am auzit că fetița aceea a început să țipe și el a fugit. Noroc cu camerele astea de supraveghere. El locuia în Pitești și oamenii din bloc au făcut cerere la administrator să-l dea afară din bloc, căci le era frică să nu se ia de copiii lor. Mama lui, săraca, se împrumutase de bani și îi cumpărase mașină. Era așa aiurit, zăpăcit, dar cumva plin de el și o ardea cu glume de pușcărie. Haideți să vă arăt mașina, haideți să vedeți ce mi-am luat. E la a 11-a tentativă și cu o fată și-a dus la capăt planul. Au fost mai multe plângeri la poliția din Slatina și acum s-ar fi făcut legătura că e el. Că așa, dacă nu erau mai multe plângeri, nu se întâmpla nimic, băgau hârtia la arhiva și acolo rămânea”, spune bărbatul.

În 2015, Vasile Constantin a fost trimis în judecată și a fost acuzat că a molestat şi agresat opt fetiţe cu vârste între 6 şi 12 ani. Pe fetiţa de doar 6 ani a acostat-o şi a dus-o într-o scară de bloc.

Acolo, acesta i-a solicitat fetiţei să îi arate lenjeria intimă, iar apoi a efectuat asupra acesteia acte de natură sexuală, respectiv mişcări specifice unui raport sexual. După comiterea faptei, inculpatul a revenit în zona blocului unde a comis fapta, însă deoarece a fost recunoscut de persoana vătămată şi indicat membrilor familiei, a fugit”“, scria Jurnalul de Argeş, citând din rechizitoriul procurorilor.

În prezent, bărbatul se află în arestul preventiv din Slatina.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Meteorologii Accuweather anunță precipitații și temperaturi scăzute: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 24 aprilie...
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie de ultimă oră pentru cei care au TELEFOANE mobile. Noua regulă va fi OBLIGATORIE
Anxietatea și depresia, provocate de un obicei banal. Poate fi evitat zilnic
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu