Matthew Reeves, un deținut cu dizabilități, a fost executat în SUA. În loc de ultima masă, criminalul a băut o sticlă de Sprite

Matthew Reeves, un deținut cu dizabilități, a fost executat în SUA. În loc de ultima masă, criminalul a băut o sticlă de Sprite
Matthew Reeves, un deținut cu dizabilități, a fost executat în SUA. În loc de ultima masă, criminalul a băut o sticlă de Sprite / Foto: Captură / Pixabay.com - ilustrativ
Publicat: 28/01/2022, 09:56
Actualizat: 28/01/2022, 09:57

Criminalul Matthew Reeves a fost executat după ce Curtea Supremă a SUA a dat curs procedurii.

Matthew Reeves nu a dorit să transmită niciun mesaj, joi seară, înainte să fie executat în statul Alabama, scrie Daily Star.

Bărbatul a refuzat ultima masă, preferând în schimb să bea o sticlă de Sprite, au anunțat gardienii penitenciarului.

Matthew Reeves a fost condamnat la moarte pentru uciderea lui Willie Johnson, în Dallas County, Alabama.

Bărbatul de culoare a comis crima în 27 noiembrie 1996 și, în ciuda faptului că avocații săi au susținut că are retard mintal, execuția și-a urmat cursul.

Un expert al Apărării a declarat că Reeves avea capacitățile unui copil de 4 ani, dar nici acest fapt nu a influențat verdictul.

Reeves a fost executat prin injecție letală, după decizia Curții.

Crimă comisă pentru 360 de dolari

În 1996, Willie i-a luat cu mașina pe Matthew și alți indivizi, la ocazie, în Selma.

Matthew l-a împușcat în gât pe Willie, cu o pușcă și apoi i-a furat banii: 360 de dolari.

La momentul comiterii crimei, Matthew avea 18 ani și, după moartea lui Willie, ar fi dansat și „mimat” crima la o petrecere, cu sângele victimei pe mâini.

Un martor a declarat că Matthew și-a tatuat „o lacrimă” pe față, în „cinstea” comiterii crimei brutale.

Procurorii și experții Apărării au testat capacitățile intelectuale ale lui Matthew, acesta având un IQ de 60-70.

Avocații lui Reeves: Nu a putut alege cum va muri

Deținuții condamnați la moarte în Alabama pot alege între două metode de execuție: injecția letală și camera de gazare.

Avocații lui Matthew au susținut că acesta a fost privat de dreptul de a alege cum va muri, din cauza capacităților sale reduse de a citire și înțelegere.

John Palombi, avocatul lui Matthew Reeves, a declarat: „Autoritatea uriașă a Curții Supreme ar trebui folosită pentru a-i proteja pe cetățeni, nu pentru a-i priva de drepturile lor, fără nicio explicație”.

Matthew Reeves este al doilea condamnat executat în 2022, după ce, anterior, în aceeași zi de joi, a primit pedeapsa capitală un alt criminal, Donald Grant.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult