Conducerea McDonald’s a avut, într-un răspuns oficial pentru Gândul, o primă reacție după rezultatele controlului ANPC, care a relevat faptul că în gheața pentru băuturile răcoritoare s-a confirmat „prezența bacteriilor coliforme și a enterococilor intestinali (streptococi fecali)”, care pun în pericol sănătatea consumatorilor.
Reamintim că ANPC a oferit, în exclusivitate pentru Gândul, rezultatele analizelor de laborator de la probele prelevate de la McDonald’s Băneasa, în urma controlului desfășurat săptămâna trecută, la data de 18 februarie.
Conducerea McDonald’s a precizat, în acest context, faptul că siguranța și calitatea produselor sunt o prioritate pentru sănătatea consumatorilor, făcând o serie de precizări și în cazul analizei prelevate de inspectorii ANPC.
Oficialii restaurantului au mai punctat că vor solicita laboratorului certificat de Ministerul Sănătății pentru monitorizarea calității apei potabile să efectueze verificări suplimentare în toate restaurantele din țară.
„Astfel, cu privire la analiza realizată în restaurantul nostru din Feeria Băneasa, dorim să precizăm că, în același timp cu prelevarea probei de către ANPC, la solicitarea companiei noastre, a fost prelevată o a doua probă din același lot de gheață, de către un laborator certificat de Ministerul Sănătății pentru monitorizarea calității apei potabile. Rezultatul acestei analize confirmă că gheața produsă în aparatul de gheață al restaurantului este conformă.
Toate echipamentele din restaurantele McDonald’s respectă cele mai înalte standarde de siguranță și igienă, fiind verificate constant prin protocoale riguroase, inclusiv filtrarea apei și igienizarea aparatului de gheață. Echipamentele noastre sunt specializate, certificate CE și supuse unor controale periodice pentru a asigura calitatea și siguranța fiecărui produs oferit clienților noștri.
Ca măsură suplimentară față de verificările recurente pe care le realizăm, vom solicita laboratorului certificat de Ministerul Sănătății pentru monitorizarea calității apei potabile să efectueze verificări suplimentare în toate restaurantele din țară. Astfel, am decis să oprim temporar utilizarea aparatelor de gheață din restaurantele McDonald’s din țară, până la obținerea acestor rezultate, pentru a asigura clienții noștri că totul este conform”, se arată îm răspunsul oficialilor restaurantului pentru Gândul.
„Ca urmare a acestui fapt, au fost prelevate noi eșantioane de gheață din unități de alimentație publică, respectiv:
• Amrest Food SRL – Burger King
• Art Burger SRL – Hesburger
• Amrest Coffee SRL – StarbucksScopul principal al prelevării acestor eșantioane este realizarea analizelor microbiologice pentru a verifica prezența microorganismelor periculoase, precum bacterii coliforme, enterococi și Escherichia coli. Eșantioanele au fost prelevate de către un reprezentant ICA.
ANPC va continua să monitorizeze situația și să ia măsurile necesare pentru protejarea sănătății publice.”, se arată în raportul ANPC.