Medic cardiolog: Riscul de a face evenimente trombo-embolice din cauza COVID este de 1.000 de ori mai mare decât riscul generat de vaccin

Medic cardiolog: Riscul de a face evenimente trombo-embolice din cauza COVID este de 1.000 de ori mai mare decât riscul generat de vaccin
Medicul Silviu Dumitrescu. Foto: YouTube
Publicat: 27/10/2021, 15:30

Medicul Silviu Dumitrescu a vorbit, la Antena 3, despre teama bolnavilor cardiaci față de vaccinarea împotriva Covid-19. O parte dintre bolnavi se tem că vaccinarea anti-COVID poate provoca tromboze, miocardite sau pericardite. Medicul Silviu Dumitrescu explică că nu există riscuri  în cazul vaccinării anti-COVID. ”Riscul de a face evenimente trombo-embolice din cauza COVID este de 1.000 de ori mai mare decât riscul bolilor trombo-embolice create de vaccinare”, spune medicul.

Cardiologul spune că pacienții nu au încredere în vaccinul anti Covid-19 din cauza știrilor false, fără nicio bază științifică.

”Pacienții cardiaci nu merg la vaccinare, pentru că, din păcate, știrile false, ceea ce se vorbește fără niciun fel de bază științifică a ajuns să genereze teamă. Există mulți dintre pacienții mei care mă întreabă: ”Domnule doctor, eu am hipertensiune, eu am insuficiență cardiacă, eu am agină pectorală, eu pot să mă vaccinez?”. Sigur că puteți să vă vaccinați și nu doar că puteți să vă vaccinați, trebuie să vă vaccinați”, potrivit Antena 3.

Potrivit medicului, un studiu recent arată că riscul asociat vaccinării este infinit mai mic dacă ne vaccinăm, decât dacă nu ne vaccinăm.

Un studiu a evaluat efectele cardio-vasculare ale infecției cu COVID

”Sigur că această frică de vaccinare și de efecte cardio-vasculare nu apare doar la bolnavii cardio-vasculari, ea apare în populația generală și este, din păcate, rezultatul diseminării informației false. Informația reală, confirmată recent, acum 4 zile s-a publicat un studiu foarte mare, care a evaluat efectele cardio-vasculare ale infecției cu COVID, dar și efectele cardio-vasculare ale vaccinării. Arată foarte clar că riscul asociat vaccinării, indiferent de complicații, (…) este mult, infinit mai mic dacă ne vaccinăm, decât dacă nu ne vaccinăm”.

Mai mult, acesta subliniază că nicio procedură medicală nu este sigură. În situația vaccinării, raportul risc-beneficiu este clar în favoarea beneficiului.

”Dacă nu suntem vaccinați, riscul să facem miocardită este de peste 100 de ori mai mare”

”Nu există nicio procedură medicală sigură, nu există ceva care nu are niciun risc. Atunci când recomandăm ceva, întotdeauna evaluăm raportul risc-beneficiu. În situația vaccinării, raportul risc-beneficiu este clar în favoarea beneficiului, fără niciun fel de îndoială”.

Covid-19 nu are preferințe, tineri, fără comorbidități, precum și persoane cu afecțiuni cardio-vasculare, au murit de Covid-19.

”Vedem oameni tineri care mor de COVID-19, fără niciun fel de comorbidități, vedem oameni cu afecțiuni cardio-vasculare compensate care mor de COVID pentru că nu s-au vaccinat. De asta, mesajul meu este foarte clar: frica trebuie să fie de COVID, de boală, nu de vaccinare”.

Medicul explică că vaccinarea nu inflențează în niciun fel tratamentul bolnavului cardiac.

”Pacientul cu boală cardio-vasculară trebuie să continue tratamentul în mod obișnuit. În mod normal, nu trebuie să facă pauză de la nimic. Orice îndoire are, trebuie să consulte medicul, să nu ia inițiative de unul singur. Trebuie să-și continue tratamentul, chiar dacă este sub tratament anti-coagulant, anti-agregant, tratamentul se continuă. Nu este necesară întreruperea lui la momentul vaccinării.

Riscul de a face evenimente trombo-embolice din cauza COVID este de 1.000 de ori mai mare decât riscul bolilor trombo-embolice create de vaccinare și cred că asta răspunde tuturor întrebărilor”, a spus la Antena 3 medicul cardiolog Silviu Dumitrescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO Lumea este atrasă ca un magnet de „Camino de la Muerte”, cel mai periculos...
BREAKING | Diana a fost înghițită de valuri în Marea Neagră. Iubitul ei n-a putut...
FOTO. Imagini incendiare cu Andreea Bălan, într-un costum de baie alb, la Dubai. L-a zăpăcit...
Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în...
VIDEO&FOTO Noi imagini cu Putin, Kim, doi căței, un cal și o limuzină. „Ce drăguți...
I-am surprins împreună😲 Primele imagini cu Carmen Grebenișan și noul iubit!
Regele Felipe, DISTRUS de „infidelitățile” Reginei Letizia. L-ar fi înșelat și cu fostul cumnat: „A...
Crimă în curtea unei biserici din Sibiu. Bărbat bătut până la moarte cu o bâtă...
A murit la 36 de ani în timp ce se afla în vacanță. "Regina frumuseții",...
Tragedie la malul Mării Negre! Diana a fost smulsă de valuri din brațele iubitului. Trupul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Parbriz spart de piatră. RCA-ul acoperă un astfel de incident?
Vremea se schimbă drastic. Vin ploile şi vijeliile. ANM: cod portocaliu în 12 judeţe şi...
Coliziune EPICĂ în spațiu, văzută cu cel mai puternic telescop al omenirii
Lege pentru românii care stau la curte. Vecinii nu sunt obligați
O românca are un Rolls Royce unic. Garajul ei valorează milioane de euro
Un rapper cunoscut din România a murit la doar 22 de ani, după ce a...
Localitatea din România fără caniculă! Ieri au fost doar 13 grade. Singura oază de răcoare...
Irina Columbeanu, primele declarații după întoarcerea în țară! Fiica lui Irinei Columbeanu vorbește despre revederea...
Văduva victimei lui Mario Iorgulescu, reacție dură după anularea condamnării: "Nu mai rezist! Vreau să...
BANCUL ZILEI. Niște canibali îl prind pe BULĂ: Plătești 100 de $, iei bătaie sau...
Arheologii au descoperit o gravură care sugerează că un alt mare templu a existat unde...
×