Medic REVOLTAT  de adeverința cerută de preoți la botez: „Își imaginează că se acoperă cu o hârtie pe care scrie clinic sănătos”

Medic REVOLTAT  de adeverința cerută de preoți la botez: „Își imaginează că se acoperă cu o hârtie pe care scrie clinic sănătos”
Sursa foto: Facebook
Publicat: 31/08/2023, 19:05

Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, a comentat pe pagina sa de socializare că a rămas uimită când i s-a solicitat o adeverință pentru un sugar ca să poată fi botezat. Când a întrebat despre ce este vorba i s-a răspuns că „așa e legea de la Patriarhie”.

„Când credeam că le-am văzut pe toate, primesc solicitare de adeverință că un sugar e sănătos, ca să poată fi botezat… Am solicitat suportul legal. Am primit informația că așa e legea de la Patriarhie și să fac bine să respect legea, că așa fac toți ceilalți medici, nu crâcnesc. Am primit și o adeverință drept exemplu, drept dovadă (lumească) de incompatibilitate a legii Patriarhiei cu legile celelalte (GDPR). Semnat și cu Doamne ajută!”, a scris Sandra Alexiu pe pagina sa de Facebook.

„Mai urmează ca părintele să recomande pacienților să se mute la un medic de familie care e mai binevoitor cu adeverințele. Eu acum ce să fac, să îi recomand să schimbe preotul?! Cât e adânc e întipărită în ADN gena birocrației în țara asta?”, a mai scris medicul pe pagina sa de socializare.

„Aiurea, ce acolo nu zburau virusurile?”

Totodată, Sandra Alexiu a precizat că „până acum ceva timp când le spuneam să aibă grija la aglomerație și la apa prea rece, primeam replica „niciun copil nu se îmbolnăvește de la botez”! Aiurea, ce acolo nu zburau virusurile? Acum nu mai pot decât cu adeverințe?!”

În aceeași postare, medicul a prezentat și o informare a Patriarhiei Române către toate unitățile de cult din cadrul Protoieriei Ilfov Sud în care se precizează că „înainte de Taina Sfântului Botez, clericul are obligația de a organiza întâlniri cu părinții și nașii(nașul și nașa) copilului care se botează, în cadrul cărora aceștia, după consultarea cu medicul pediatru, să prezinte preotului starea de sănătate a copilului și dorința ca el să fie botezat creștin-ortodox”.

„Da’ analiză pentru apa din cristelniță are?”

Postarea medicului a devenit virală și a atras o serie de comentarii din partea doctorilor.

„Este o treabă pe care au inventat-o preoții care au avut accidente la botez ca să se acopere. Se acoperă ei și „descoperă” medicul. Dacă se întâmplă ceva, până se lămurește treaba, medicul va face niște drumuri să dea declarații pe la Poliție si Parchet, plus că are mari șanse să devină „vedetă la TV”, „Preotul are adeverință de la mefeul lui că e apt să săvârşească taina botezului? Da’ analiză pentru apa din cristelniță are? Şi certificat ISU?”, scrie un medic.

Informarea Patriarhiei despre botez FOTO Facebook Sandra Alexiu

„Aș râde dacă nu e plâns…”, „Pai, dacă nu e sănătos, nu mai poate fi botezat?”, „Copilul se botează si când este grav bolnav, atunci ce adeverință se cere ? Vor cere și adeverință că nu se droghează !!”, „E o cerință absurdă! Care e contraindicația botezului ?”, au scris medicii revoltați.

Bebeluşul a rămas fără aer

Bebeluşul Iustin s-a născut prematur la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. A fost externat pe 5 ianuarie 2021 şi a fost botezat pe 31 ianuarie, în biserica „Sf. Constantin şi Elena”, din cartierul Zamca al municipiului Suceava. Ritualul a fost filmat, iar în înregistare se observă că pruncul plângea foarte tare, cu toată puterea, înainte de a fi băgat de preot în cristelniţa plină cu apă. Apoi, când a fost scos din apă şi pus în braţele naşei, copilul nu a mai scos sunete la fel de puternice. Tot în filmare se vede că bebeluşul este scufundat în apa din cristelniţă de preot cu faţa în sus, deși speciliştii spun că băiatul trebuia ţinut cu faţa în jos.

Naşii au observat că micuţul nu mai poate să respire atunci când au început să-l îmbrace. I-au acordat primul ajutor, în timp ce bunica micuţului a sunat la 112. Medicul care a sosit la faţa locului şi a făcut manevrele de resuscitare asupra bebeluşului declara atunci că i-a scos din plămâni 110 ml de lichid de consistenţa apei. Copilul a fost transportat la spital şi a murit 12 ore mai târziu în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă.

Dacă într-o primă fază medicii au constat înecul prin imersie de apă, în raportul medico-legal al necropsiei, care a fost întocmit ulterior, se arată că pruncul a murit din cauza unei pneumonii severe.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Compania Philips plătește 1,1 miliarde de dolari din cauza unui dispozitiv care ar fi cauzat...