Medicii cer ca bolnavii nevaccinați să plătească spitalizarea. Cine se poziționează împotriva propunerii

Medicii cer ca bolnavii nevaccinați să plătească spitalizarea. Cine se poziționează împotriva propunerii
Publicat: 18/10/2021, 16:47

Pacienții infectați cu Covid-19 ar putea să își plătească spitalizarea. Propunerea a fost făcută de medicii bulgari, care spun că spitalele sunt copleșite de numărul mare de infectari, în condițiile în care 90% dintre pacienții care solicită asistență medicală sunt nevaccinati. Bulgaria se află alături de România la coada campaniei de vaccinare din cadrul Uniunii Europene.

Asociația Spitalelor din Bulgaria a lansat o dezbatere în care solicită ca pacienții infectați cu Sars-Cov-2 să își plătească spitalizarea, în condițiile în care unitățile medicale sunt copleșite.

Reprezentanții asociației susțin că numărul tot mai mare de infectări sufocă sistemul sanitar, în condițiile în care 90% dintre pacienți nu au făcut niciun vaccin anti-Covid.

Există, firește, opoziție față de această propunere, organizațiile pacienților susțin că astfel s-ar încălca dreptul fundamental la asistență medicală.

Bulgaria a ajuns pe locul doi în lume la decesele zilnice de Covid

Vecinii de la sud au o medie de 12,3 decese la milionul de locuitori.

România a ajuns la 16,6 decese la un milion de locuitori (ca medie din ultimele 7 zile calculată la 14 octombrie), situându-se pe primul loc în lume la decesele Covid-19.

Datele sunt centralizate de Universitatea Oxford şi publicate pe site-ul Our World in Data.

Din UE, rău la acest acest capitol stă şi Lituania, care are o medie săptămânală de 10,1 decese la milion.

Pentru comparaţie, Italia, Franţa, Spania, Germania, Portugalia, Polonia au ajuns cu acest indicator sub 1, iar Ungaria e la 1,2.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase