Medicul care a spulberat barierele de la Brănești stă în arest la domiciliu și are interdicție să discute cu doctorii care s-au urcat în mașina lui, după ce băuse până la alcoolemie de 2,02 g/l

Medicul care a spulberat barierele de la Brănești stă în arest la domiciliu și are interdicție să discute cu doctorii care s-au urcat în mașina lui, după ce băuse până la alcoolemie de 2,02 g/l
Publicat: 10/08/2021, 17:29
Actualizat: 10/08/2021, 17:38

Medicul care a condus cu alcoolemie de 2,02 g/l alcool pur în sânge, a spulberat barierele de cale ferată de la Brănești și s-a răsturnat cu mașina sa de lux, rănind unul dintre doctorii care erau cu el în autoturism, stă în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Instanța a respins cererea procurorilor de arestare preventivă a medicului Vlad Roșca, dar i-a atras atenția că dacă pleacă din locuință și dacă ia legătura cu doctorul rănit în accidentul produs de el și cu ceilalți pasageri care erau în mașină cu el, riscă să fie încarcerat.

Vlad Roșca, medic urolog la Spitalul Județean Ilfov, a fost reținut luni 9 august, la șase zile de la incidentul de la calea ferată și de la accidentul din Brănești, deși vineri a fost audiat și lăsat să plece.

În aceeași zi, procurorii au cerut instanței arestarea preventivă pentru 30 de zile a medicului. Judecătoria Cornetu a respins cererea și a decis ca Vlad Roșca să stea în arest la domiciliu pentru 30 de zile, până pe 7 septembrie.

În perioada arestului la domiciliu, Vlad Roșca are interdicție să comunice cu medicul rănit după ce mașina condusă de el s-a răsturnat pe DN 3, în Brănești, la o oră și 10 minute după ce a trecut în viteză peste barierele de cale ferată. De asemenea, doctorul Vlad Roșca are interdicție să discute cu un alt medic urolog, coleg cu el în Spitalul Județean Ilfov, și cu alte două persoane, toți fiind martori în dosarul în care este cercetat penal.

”Stabileşte în sarcina inculpatului Roșca Vladimir următoarele obligaţii: (…) să nu comunice cu persoana vătămată A.C.C. sau cu membrii de familie ai acestuia, precum şi cu martorii M.A., C.Ș.F., P.G.L.”, potrivit deciziei Judecătoriei Cornetu.

Judecătorul i-a atras atenția medicului că dacă pleacă din locuința sa din Sectorul 5 fără permisiunea instanței sau a procurorului care face ancheta în dosarul său, dar și dacă nu se prezintă la instanță sau la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu când este chemat, riscă să ajungă în arest preventiv.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Tribunalul, dar medicul este în arest la domiciliu de luni. Măsura va fi ridicată doar dacă Tribunalul va decide ca medicul să fie cercetat sub control judiciar.

Le-a ascuns anchetatorilor că a rupt barierele de cale ferată

Primul incident a avut loc marți 3 august, în jurul orei 19.38, când barierele de la calea ferată din satul Pasărea au fost coborâte pentru că urma să treacă trenul de Constanța, care circulă cu viteza de 160 km/h.

După doar câteva secunde de la coborârea barierelor și pornirea semnalelor acustice și luminoase de la trecerea la nivel cu calea ferată, camerele de supraveghere surprind momentul în care mașina vine în viteză și rupe ambele bariere.

Șoferul, medicul Vlad Roșca, nu oprește și, în jurul orei 20.50, pe DN 3, sensul dinspre Brănești către București, la kilometrul 15, intră cu mașina în parapetele de pe partea stângă a drumului și se răstoară în afara drumului, rănind unul dintre medicii care erau cu el în mașină.

După accident, Poliția este sesizată prin apel la 112, se face cercetare la fața locului și șoferul este testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 1,03 mg alcool pur în aerul expirat, potrivit IPJ Ilfov. Ulterior, probele prelevate au arătat că avea o alcoolemie în sânge de 2,02 g/l.

Polițiștii din Pantelimon au deschis atunci un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Medicul nu le-a spus însă anchetatorilor că înainte cu o oră de accident a trecut cu viteză peste barierele de cale ferată din satul Pasărea, comuna Brănești. Polițiștii l-au prins, trei zile mai târziu, când CFR Infrastructură a pus pe Facebook imagini cu o mașină care spulberă barierele de cale ferată, coborâte pentru că urma să treacă un tren de persoane care circula cu viteză de 160 km/h.

Pe 5 august, anchetatorii l-au chemat din nou la audieri și l-au pus sub acuzare într-un nou dosar, pentru distrugere, dar l-au lăsat să plece acasă.

Abia luni, anchetatorii l-au reținut pe Vlad Roșca, după ce au primit și rezultatele alcoolemiei din sânge pe care o avea medicul în seara accidentului din Brănești.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Capcana STB pentru șoferii nesimțiți. Nimeni nu mai scapă
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...