Medicul Emilian Imbri: Complicațiile apar de obicei la persoane care nu se prezintă la spital din primele zile de boală

Medicul Emilian Imbri: Complicațiile apar de obicei la persoane care nu se prezintă la spital din primele zile de boală
Publicat: 22/02/2021, 19:48
Actualizat: 06/04/2021, 14:33

Medicul Emilian Imbri a vorbit despre impactul Covid-19 asupra persoanelor infectate, semnalând că o parte din complicațiile apărute s-au datorat amânării pentru o evaluare de către personalul medical. Mai mult,  managerul Spitalului Victor Babeș, spune că  dificultățile respiratorii se încadrează până la 25%.

Reputatul medic spune că persoanele vindecate de Covid-19 rămân cu dificultăți respiratorii, intensitatea și durata depinzând de vârstă și bolile pulmonare preexistente, au un deficit pulmonar încadrat până la 25%”, care influențează  „modul de percepție a ceea ce este în jur”.

Medicul Emilian Imbri: Dificultățile de respirație rămân într-un deficit pulmonar care se încadrează până în 25%

„Principala problemă pe care o acuză cei care au trecut prin această boală este dificultatea respiratorie. Rămân oarece sechele care mai scad din capacitatea pulmonară a fiecăruia, în funcție și de vârstă și de bolile pulmonare preexistente, dacă au existat. Sunt bolnavi pulmonari cronici care, trecând prin Covid, au sesizat că s-a accentuat lipsa de aer pe care o resimțeau și înainte.

La tineri au fost persoane care au spus că timp de câteva luni de zile – 4, 5, 6 luni au avut dificultăți de respirație.

Rămân într-un deficit pulmonar care se încadrează până în 25%, ceea ce este foarte mult, mai ales la o persoană în vârstă, care are deja o bronhopatie cronică obstructivă. Să mai adauge la asta și sechelele post-Covid, este o modificare a modului de a percepe prezentul, ceea ce se întâmplă în jurul lor, le scade puterea de deplasare, de muncă.

Au fost și persoane la 40-50 de ani care timp de câteva luni de zile nu s-au mai putut întoarce la muncă, deoarece au avut dificultăți la respirație. Simți că îți lipsește o bucată din tine. Nu poți să mai tragi aer în piept. Nu mai simți ce simțeai înainte când trăgeai aer în piept.

Se lasă chiar cu cicatrice la nivelul țesutului pulmonar”.

Emilian Imbri spune că bolnavii de Covid amână să se prezinte la spital pentru a primi tratament, din cauza anumitor percepții cu privire la personalul din spital care îți fură drepturile”. Acesta dă exemplul pacienților care, deși nu s-au simțit rău, s-au prezentat la spital, au fost evaluati, au primit tratament și s-au vindecat astfel. Însă, persoanele infectate care au amânat venirea la spital și au decis să stea acasă 8-9 zile de la aparția simptomelor,  nu au rezistat.

Reputatul medic: Cei care fac complicații sunt de obicei persoane care nu se prezintă la spital din primele zile de boală

„Discuția cea mai serioasă se poartă în privința modului în care previi sau te prezinți la medic pentru tratament. Cei care fac complicații sunt de obicei persoane care nu se prezintă la spital din primele zile de boală.

Lumea se ferește de spital.

Ideea că cineva îți fură drepturile și te închide în spital și te supune la niște chinuri înrgozitoare, iarăși a dus la o anumită reținere.

Am constatat clar că persoane care au făcut testul, având simptome ușoare sau și-au făcut testul că au fost pur și simplu îngrijorați și au vrut să vadă și au ieșit pozitiv la test și s-au prezentat la spital pentru această evaluare deși nu prea aveau ce să spună…«Nici febră nu am. Mi-a dispărut puțin mirosul și gustul și nu mă doare nimic în rest». Totuși s-au prezentat la spital. Și-au făcut o evaluare, radiografie și unde se poate un CT și imediat ce procentul inflamator la plămâni a apărut pe imagine s-a instituit imediat un tratament. Persoanele acestea au trecut mult mai ușor.

Persoanele care din păcate la vârste tinere 30 și ceva de ani, 40 și ceva de ani, hai 50 de ani n-au rezistat și au cedat pentru că au venit la spital după 8-9 zile de Covid acasă”, a declarat medicul Emilian Imbri, la Digi24.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului