Medicul Gheorghe Burnei și-a recuperat, de la Poliție, tablourile ridicate la percheziție. Medicul a primit înapoi și o sumă mare de bani

Medicul Gheorghe Burnei și-a recuperat, de la Poliție, tablourile ridicate la percheziție. Medicul a primit înapoi și o sumă mare de bani
Publicat: 28/03/2022, 18:44
Actualizat: 28/03/2022, 18:47

Medicul ortoped Gheorghe Burnei a mers, luni, la Poliția Capitalei de unde și-a recuperat, din camera corpurilor delicte, tablourile și restul bunurilor ridicate cu mai bine de cinci ani în urmă de către anchetatorii care îl cercetau într-un dosar de corupție. Medicul ortoped a plecat acasă cu 15 tablouri, o placă de marmură dar și alte bunuri. În plus, medicul a primit înapoi și o sumă mare de bani.

Anchetatorii au descins, în iarna lui 2016, în locuința doctorului Burnei dar și la biroul acestuia de la Spitalul „Marie Curie din București, după ce pe numele său au fost deschise mai multe dosare penale. Pe de o parte, doctorul era acuzat că ar fi făcut experimente pe copii soldate cu urmări extrem de grave, iar pe de altă parte că ar fi luat, de la unii părinți, mită și diverse bunuri, considerate drept foloase necuvenite.

Ca urmare, în data de  12 decembrie 2016, polițiștii și procurorii au descins acasă la Gheorghe Burnei, de unde au luat 15 tablouri, un telefon, o unitate centrală cu carcasă metalică, 19 CD-uri, dar și o placă din marmură, pe care este gravat un dicton.

În plus, au fost ridicate și lucruri care aparțin fiului și soției lui Burnei, la care s-a adăugat și indisponibilizarea unei sume mari de bani. Este vorba despre peste 83.000 de lei, aproape 20.000 de euro și 750 de dolari.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Gândul.ro, că niciunul dintre cele 15 tablouri nu reprezenta o lucrare importantă ci aveau, pentru proprietar, doar o valoare sentimentală.

Achitat pentru primire de foloase necuvenite, Burnei a fost condamnat, totuși, la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Procurorii l-au acuzat pe doctor că, în perioada mai- decembrie 2016, ar fi primit 3.250 de euro și aproape 40.000 de lei de la 22 de părinți ai unora dintre pacienții săi.

O fetiță din Brașov a murit pe masa de operație

Mita ar fi fost primită fie direct, în cazul în care sumele erau mai mici, fie sub formă de donații sau sponsorizări, în cazul în care sumele pretinse de acesta erau mai mari.

Cea mai mare sumă cerută de Burnei a fost de 18.000 de lei, bani pe care i-a primit sub formă de donație cu destinația tipăririi unei cărți.

În plus, procurorii susţin că există și indicii privind săvârşirea de către Gheorghe Burnei a unor infracţiuni contra vieţii şi integrităţii corporale sau sănătăţii, în care victimele sunt minori aflaţi anterior într-o stare de sănătate precară, stare pe care Burnei a agravat-o prin acţiunile sale intenţionate.

În acest sens, în anul 2013, o fetiță din Brașov care a avut nevoie de o operație de îndreptare a coloanei vertebrale a murit.

Inițial, procurorii au deschis un dosar de moarte suspectă, dar raportul medicilor legiști a arătat că a fost vorba de o eroare medicală.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ILEGAL în România! N-ai voie să deții aceste ANIMALE acasă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Cum se simte acum fiul lui Kamara? Leon face progrese notabile: ”Este un mic...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Experții avertizează că bolile transmise de țânțari se răspândesc în Europa din cauza crizei climatice