Medicul ATI Radu Țincu nu susține și a patra doză anti-Covid: „Mai bine modificăm compoziţia pentru variantele circulante şi ne vaccinăm o dată pe an”

Medicul ATI Radu Țincu nu susține și a patra doză anti-Covid: „Mai bine modificăm compoziţia pentru variantele circulante şi ne vaccinăm o dată pe an”
Medicul Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca din București / Sursă FOTO: captură video - YouTube
Publicat: 17/01/2022, 23:39
Actualizat: 17/01/2022, 23:46

Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca din București, a explicat luni, la Antena 3, de ce nu ar trebui să ne vaccinăm anti-Covid la fiecare patru luni, de acum încolo. „Nu o să putem să biciuim sistemul imunitar la nesfârşit”, a precizat el.

„Nu o să putem să biciuim sistemul imunitar la nesfârşit ca să ajungem cu acest nivel de anticorpi încât să elimine variante mutante. Cred că la un moment dat, ca şi în cazul gripei, trebuie să modificăm compoziţia vaccinului astfel încât ea să fie suficient de potrivită pentru a neutraliza aceste variante virale”, a spus medicul, luni seară, la Antena 3.

Acesta a afrimat că, până la acest moment, nu avem niciun studiu ştiinţific care să ateste eficienţa celei de-a patra doze care să crească gradul de protecţie pentru varianta Omicron

„Decât să ne vaccinăm într-un an de zile de patru ori mai bine modificăm compoziţia vaccinului pentru variantele circulante şi ne vaccinăm o dată pe an. În acest moment sunt doar speculaţii cu privire la aceasta a patra doză. Au fost state care s-au grăbit să o administreze fără să existe studii ştiinţifice publicate”, a mai declarat medicul.

Vă recomandăm și:

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult