Merkel reactivează controversa privind închiderea frontierelor din cauza noilor variante de Covid

Merkel reactivează controversa privind închiderea frontierelor din cauza noilor variante de Covid
Publicat: 21/01/2021, 17:44
Actualizat: 06/04/2021, 14:35

Butonul fierbinte se află în jurul vaccinărilor în ritm ridicat. Cu toate acestea, în timp ce antidoturile promise ajung și autoritățile publice generale accelerează pentru a extinde proporția locuitorilor imunizați, ce se întâmplă cu privire la libera mișcare a indivizilor? Trebuie să se instituie certificate de vaccinare pentru a asigura libera circulatie? Sau ar trebui restricționată călătoria neesențială pentru a opri desfășurarea celor mai contagioase variante de coronavirus, asemănătoare cu cea detectată în Marea Britanie?

Un număr de părți interestate  vor aborda această problemă, în această după-amiază, la videoconferința șefilor de stat și de guverne din UE

„Ne aflăm într-un scenariu abia mai ridicat, însă cea mai mică scânteie poate înrăutăți cifrele. Acum trebuie să ne ținem departe de asta” , spune primul ministru al Belgiei, Alexander de Croo.

„Este cel mai bun lucru să o faci pe scena europeană. Cu toate acestea, în primul rând pe baza dialogului european, voi face vineri o propunere comisiei de ședință” ,  subliniind că nu comunică despre închiderea frontierelor sau limitarea trecerii angajaților transfrontalieri”.

Avertismentul Berlinului

„Mutația este o amenințare. Este mult mai contagioasă decât în ultimele 12 luni și acest lucru face ca pandemia să fie mai greu de reglementat. Îndemn pe toată lumea să o ia în serios. În caz contrar, va fi dificil să ții departe un al treilea val” , a avertizat cancelarul, joi, în cadrul unei convenții de presă, Angela Merkel. În conformitate cu aceasta, amenințarea este mai clară și, deși varianta nu va fi însă dominantă în națiunea sa, este obligatoriu să fie folosită probabil cea mai prudentă metodă potențială pentru a opri desfășurarea acesteia.

Și acest lucru, în viziunea Berlinului, poate implica controale la frontieră dacă locațiile internaționale învecinate aleg să utilizeze abordări complet diferite și nu există coordonare. Este o tehnică pe care o dezvoltă într-un document oferit restului de capitale europene, în care sugerează măsuri drastice pentru turiștii din afara UE, teste PCR care arunce o privire asupra necesităților zborurilor din zonele amenințate, carantine și restricționarea acțiunilor în zone care sunt detectate probabil cele mai contagioase virusuri.

Bruxelles solicită măsuri selective

Deși sloganul Bruxelles-ului este că „închiderea generală nu are sens”  și că „piața unică” trebuie protejată, există o serie de locații internaționale care au ales să ia măsuri pentru a înceta desfășurarea variantelor noi de coronavirus. Este cazul Olandei chiar în această săptămână. Haga le recomandă locuitorilor săi să nu depășească frontierele sale până cel puțin până pe 31 martie și să ia măsuri doar ca urmare a unor circumstanțe severe ale gospodăriei.

În plus, pentru a opri importul virusului și a noilor variante, a decis să interzică încă o dată zborurile și feriboturile cu Marea Britanie începând de sâmbătă. Conexiunile cu Africa de Sud și numeroase locații internaționale din America Latină sunt suspendate suplimentar pentru o lună sau până când autoritățile aprobă noua legislație privind carantinele obligatorii pentru toți cei care intră în țară și ar putea fi necesar un test antigen anterior.

Certificate de vaccinare

Acest lucru se ciocnește cu filosofia din spatele propunerii lansate de Grecia de a stabili un certificat de vaccinare cu care să se reactiveze călătoria și turismul. Un concept pe care ajută Spania, Slovenia, Polonia sau Malta, dar care împarte cele douăzeci și șapte de state membre în două tabere.

„Nu presupun că este o sugestie bună” . „Acest lucru poate împărți locuitorii europeni în două”, a avertizat premierul României.

Se presupune că pozitia este identică cu Franța. „Este o dezbatere foarte intempestivă. Deținerea unui pașaport chiar acum care poate acorda drepturi suplimentare unora decât altora poate fi surprinzător. Nu este concepția noastră despre siguranță” , a menționat ministrul francez pentru Afaceri Europene, Clement Beaune.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Supermarketuri ÎNCHISE în weekend. A venit anunţul fulger: A apărut o problemă
Grigore Caramalac, crima organizată, sportul şi propaganda rusească în Republica Moldova (II)
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...