Mesajul lui Florin Cîțu de 1 Decembrie: „Părinții fondatori ai României Mari ne-au lăsat cea mai importantă misiune: să ducem mai departe România unită”

Mesajul lui Florin Cîțu de 1 Decembrie: „Părinții fondatori ai României Mari ne-au lăsat cea mai importantă misiune: să ducem mai departe România unită”
Florin Cîțu, președintele Senatului / Sursa: Senatul României
Publicat: 01/12/2021, 10:23

Florin Cîțu a transmis un mesaj, în calitate de președinte al Partidului Național Liberal, cu ocazia Zilei Naționale a României.

„La 1 decembrie sărbătorim istoria, eroii neamului, moștenirea și libertatea noastră. În urmă cu 103 ani, la Alba Iulia, părinții fondatori ai României Mari ne-au lăsat cea mai importantă misiune: să ducem mai departe România unită”, a transmis liderul liberal.

Potrivit lui Florin Cîțu, președinte al Senatului, azi, eroii noștri sunt medicii, antreprenorii, liderii care revoluționează și gestionează companii, dar mai ales fiecare român care muncește zilnic în țară și peste hotare.

„Partidul Național Liberal transformă România într-o ţară modernă și prosperă. Am convingerea că acest lucru se va realiza doar prin aplicarea principiilor liberale: reforme, investiții și susținerea prin orice mijloace a capitalului privat și a inovației. Doar așa vom ajunge să avem o Românie puternică, țara pe care și-au dorit-o înaintașii noștri la 1918. Onorăm istoria și eroii de azi. Dar, cel mai important, în aceste vremuri complicate, este să ne amintim că există o singură Românie! O Românie unită sub valori și principii democratice.  La mulți ani, România! La mulți ani, români!”, a urat Florin Cîțu, pe contul de Facebook al PNL.

Ceremonia națională

La 103 ani de la unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România, aproximativ 1.500 de militari și specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Administrația Națională a Penitenciarelor, la care se alătură militari străini, cu aproximativ 100 de mijloace tehnice vor participa miercuri, 1 Decembrie, începând cu ora 11:00, la Parada Militară Națională organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti. Potrivit MApN, în funcție de condițiile meteorologice, vor evolua și aproximativ 30 de aeronave.

După un an de pauză trupele vor defila di nou pe sun monumentul inaugurat acum 85 de ani, când se împlineau 18 de ani de la Marea Unire, în prezența unui numeros public, a familiei regale, a guvernului și a multor personalități marcante, singurul discurs fiind rostit atunci de către regele Carol al II-lea.

Cu ocazia ceremoniei de miercuri, președintele Klaus Iohannis va depune o coroană de flori în memoria eroilor români căzuți pe câmpurile de bătălie de-a lungul timpului, pentru reîntregirea neamului românesc, precum și a victimelor virusului SARS-CoV-2 și păstrarea unui moment de reculegere. În același timp ce se va intona imnul național, concomitent cu executarea a 21 de salve de tun  Șeful statului va rosti un discurs numai după-aamiază, în cadrul recepției oferite la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei naționale a României, de la ora 17:00, la Palatul Cotroceni.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anuluiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase