Mesajul lui Nicușor Dan pentru bucureștenii care rămân fără apă caldă: „Au fost anunțați”. Ce promisiuni le făcea edilul Capitalei acum o lună

Mesajul lui Nicușor Dan pentru bucureștenii care rămân fără apă caldă: „Au fost anunțați”. Ce promisiuni le făcea edilul Capitalei acum o lună
Sursa FOTO: Alexandra Pandrea/ GÂNDUL
Publicat: 23/06/2022, 17:41

Primarul Bucureștiului, Nicuşor Dan, a vizitat miercuri şantierul din Şoseaua Olteniţei, unde se fac lucrări de modernizare a sistemului de termoficare. Primarul Capitalei a transmis un mesaj bucureştenilor afectaţi de avariile din sistem.

Nicuşor Dan a afirmat, la începtului acestui an, că până la sfârşitul mandatului său, avariile din reţeaua de termoficare nu vor mai fi o problemă sistemică.

Edilul a reiterat, la începutul lunii mai, că 90% din rețeaua de termoficare a Bucureștiului are o vechime de peste 30 de ani și există porțiuni cu o vechime de 50 de ani. În acest context, oficialul a precizat că, anul acesta, lucrările la rețeaua de termoficare se vor desfășura pe patru șantiere de câte 10 kilometri de rețea și pe alte câteva zeci de șantiere mici, a câte 50 – 100 de metri. Nicușor Dan a promis însă că, în paralel, vor fi montate niște centrale provizorii, care să asigure furnizarea de apă caldă până când lucrările în rețea vor avansa.

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. a anunţat că, începând din data de 14 iunie, până în data de 03 iulie 2022, ora 24.00, reprezentanţii companiei Acvatot SRL vor executa lucrări de primă urgenţă pentru înlocuirea conductelor de tur şi de retur cu diametrul de 1100 mm din Magistrala Berceni.

Sute de blocuri din București vor rămâne fără apă caldă până pe 3 iulie

Potrivit companiei, lucrările, esenţiale pentru funcţionarea sistemului de termoficare în sezonul viitor de încălzire, sunt efectuate la intersecţia străzilor Turnu Măgurele şi Democraţiei şi impun oprirea furnizării apei calde pentru un număr de aproximativ 590 de blocuri şi Institutul Naţional de Neurologie şi Boli Neurovasculare, până în data de 03 iulie 2022, ora 24.00.

”Lucrarea presupune înlocuirea a aproximativ 50 de metri de conductă (tur şi retur) cu diametrul de 1100 mm. Cu această ocazie va fi efectuată şi înlocuirea punctului fix, prin montarea unor elemente de construcţie metalică pentru a menţine siguranţa în exploatare din punct de vedere a dilatărilor reţelei de termoficare”, a transmis Termoenergetica.

Mesajul lui Nicuşor Dan pentru bucureştenii care rămân fără apă caldă

Nicuşor Dan a inspectat lucrările la o reţea de termoficare din Sectorul 4.

„Oamenii ăştia au fost anunţaţi că vor avea o lucrare de trei săptămâni, în care se schimbă conducta de apă caldă”, a anunţat primarul general al Capitalei.

Termoenergetica a mai anunțat că oprește apa caldă până pe 3 iulie, pentru alte 290 de blocuri.

Cu ocazia derulării acestor lucrări, echipele companiei vor efectua mai multe operaţiuni tot pentru menţinerea în siguranţă a exploatării acestei magistrale, respectiv: revizia compensatorilor de tur şi de retur din două cămine de vizitare (Strada Luică) şi înlocuirea unor aerisiri şi a unor curbe de conductă şi înlocuirea unui alt cupon de ţeavă pe această conductă în căminul de termoficare aflat pe strada Moldoviţa.

Furnizarea apei calde pentru un număr de aproximativ 290 de blocuri va fi sistată până în data de 03 iulie 2022, ora 24.00.

De asemenea, în această perioadă vor fi efectuate şi verificările hidraulice de etanşeitate pe Magistrala Progresu – Berceni, pentru tronsonul amplasat în perimetrul străzilor Luică, Stupilor, Covasna, Uioara, Reşita, Giurgiului şi Bulevardul Brâncoveanu, transmite Termoenergetica.