Mesajul premierului Nicolae Ciucă, cu ocazia Centenarului Încoronării / Locuitorii din Alba Iulia au putut admira parfumul preferat al Reginei Maria, retras de pe piață după moartea sa

Mesajul premierului Nicolae Ciucă, cu ocazia Centenarului Încoronării / Locuitorii din Alba Iulia au putut admira parfumul preferat al Reginei Maria, retras de pe piață după moartea sa
FOTO - reginamaria.org
Publicat: 15/10/2022, 19:55
Actualizat: 16/10/2022, 08:50

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, sâmbătă, un mesaj cu ocazia Centenarului Încoronării. Printre altele, el a făcut apel la unitate în atingerea obiectivelor României, printre care aderarea la Spațiul Schengen și la OCDE.

„Celebrăm, astăzi, un eveniment cu o simbolistică deosebită în istoria națională – Centenarul Încoronării Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria ca suverani ai tuturor românilor – un act care a desăvârșit Marea Unire de la 1918. Într-o atmosferă fastuoasă, mii de persoane – români din toate provinciile istorice, reprezentanți ai autorităților centrale, Armatei, clerului, Corpului diplomatic, Caselor Regale din Europa sau trimiși speciali ai altor state – au asistat, la Alba Iulia, la încoronarea primilor regi ai României Mari. La peste trei secole de la intrarea triumfătoare a lui Mihai Viteazu și la patru ani de la Marea Unire, Alba Iulia devenea, pe 15 octombrie 1922, orașul Încoronării”, se arată în mesaj.

Potrivit acestuia, rememorarea evenimentelor și omagierea memoriei tuturor celor care au contribuit la realizarea acestora constituie o datorie permanentă și o condiție esențială pentru păstrarea nealterată a identității și conștiinței naționale.

„În contextul marcării Centenarului Încoronării, fac un apel către toți actorii responsabili de a fi uniți în jurul marilor obiective pe care statul român și le-a setatȘ: finalizarea procesului de monitorizare a României prin MCV, aderarea la Spațiul Schengen și la OCDE. Sunt parte a unui proiect pe care avem obligația să îl construim pentru următorii ani. România are nevoie de toate forțele politice și energiile pentru a realiza aceste deziderate și a oferi cetățenilor săi stabilitate, instituții performante, progres”, susține Nicolae Ciucă.

Premierul spune că nu întâmplător, la o sută de ani de la Încoronare, în Alba Iulia a fost semnat Acordul de Parteneriat 2021-2027 dintre România și Comisia Europeană.

Locuitorii din Alba Iulia au putut admira parfumul preferat al Reginei Maria, dispărut de pe piață după moartea sa

Născută Marie Alexandra Victoria de Saxa-Coburg și Gotha, fostă prințesă a Marii Britanii și Irlandei, a doua regină a României era o prezență elegantă și plină de rafinament.

De altfel, Regina Maria avea un parfum preferat, care a dispărut de pe piață după moartea sa. Este vorba de „Mon Boudoir”, produs de casa de parfumuri Houbigant din Paris.

Nota de bază a parfumului mirosea a flori de violete, preferatele Reginei, a iris, dar avea și subtile note de patchouli și santal.

Acum, celebra aromă preferată de Regina Maria a fost relansată, iar locuitorii din Alba Iulia au putut admira celebrul parfum, sâmbătă, la Palatul Principilor.

Parfumul original a fost creat de legendarul parfumier Robert Bienaime și a fost lansat în 1919, iar în 1938, dupa moartea Reginei s-a decis retragerea lui de pe piață din respect pentru Alteța Sa, aceasta fiind și imaginea oficială a produselor „Mon Boudoir”.

Considerată „cea mai frumoasă regină a Europei”, Regina Maria a devenit imaginea colecției de pomade, pudră, apă de colonie și parfum, toate sub același nume: „Mon Boudoir”, în 1922.

Sticluța originală a parfumului Reginei Maria poate fi văzută la Muzeul Parfumului, situat în București pe Calea Dorobantilor 172, intrarea fiind liberă, scrie reginamaria.org.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cât de sănătos este, de fapt, pateul vegetal! Ce aditivi conține și cât de periculos...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu