Mesajul unui medic ATI pentru protestatarii anti-restricții: „Poate că soluția ar fi să fie lăsați oamenii în secțiile ATI”

Mesajul unui medic ATI pentru protestatarii anti-restricții: „Poate că soluția ar fi să fie lăsați oamenii în secțiile ATI”
Medic ATI, despre protestatarii anti-restricții: „Poate că soluția ar fi să fie lăsați oamenii în secțiile ATI” / Foto: Antena3.ro
Publicat: 30/03/2021, 12:30

Dr. Laura Zarafin, medic ATI la Spitalul Colentina din Capitală a scris, într-o postare pe Facebook, după protestele anti-restricții din țară, că poate soluția ar fi ca oamenii să vadă cu ochii lor ce se întâmplă în secțiile ATI, unde pacienții se chinuie să respire și mulți dintre ei sfârșesc tragic, infectați cu virusul COVID.

Laura Zarafin vorbește despre această soluție pentru a-i conștientiza pe protestatari.

„După un an toți suntem frustrați de restricții, de lipsa socializării, tot mai multi oameni sunt anxioși, altii depresivi, unii furioși alții pur si simplu au obosit.

„Există două lumi paralele”

Există realitatea cadrelor medicale care văd zilnic oameni ajunși in spital foarte târziu, în stare extrem de gravă, luptându-se pentru fiecare respirație și există realitatea celor care știu doar că și-au pierdut locurile de muncă, că nu își mai regăsesc viețile, că sunt forțați să stea în case, fără perspectiva de mai bine (sau cel puțin nu au certitudinea că se va termina vreodată coșmarul numărării victimelor virusului).

Există două lumi paralele și nu cred că urându-ne unii pe alții vom reusi ceva.

Aceste două lumi trebuie să intre în dialog.

Poate că soluția ar fi sa fie lăsați oamenii în secțiile ATI, atât cât rezistă, să vadă cu ochii lor ce se întâmplă.

Poate ar fi bine să fie primite echipe de reporteri în fiecare dimineață în secțiile ATI Covid și să transmită imagini.

„E nevoie de explicații, de muncă de lămurire”

Există cu certitudine măsuri exagerate – nu știu dacă închiderea magazinelor mai devreme în weekend sau oprirea circulației la ora 20 in weekend sunt măsuri care vor împiedica infectările cu SarsCov2.

Cumva însă e nevoie de explicații, de muncă de lămurire și de putere de convingere, pentru că suntem toți într-o perioada dificilă și nu o vom depăși decât prin înțelegere, prin dialog rațional și informații corecte.

La o viață normală nu vom putea ajunge decât prin echilibru, dialog și înțelepciune”, a scris dr. Laura Zarafin în postarea de pe Facebook.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult