Meteorologii Accuweather anunță o lună mai 2022 cum nu prea a mai fost în România! Temperaturi și fenomene meteorologice bizare în București

Meteorologii Accuweather anunță o lună mai 2022 cum nu prea a mai fost în România! Temperaturi și fenomene meteorologice bizare în București
Sursa: Pixabay, Accuweather
Publicat: 25/04/2022, 08:55

Meteorolgii Accuweather anunță că luna mai va fi una atipică, în contextul în care, în prima parte, temperaturile din București vor fi mai mici decât media multianuală a acestei luni, iar în restul lunii, temperaturile vor fi apropiate de normal.

Astfel, în prima săptămână a lunii mai, temperaturile se vor situa în jurul valorii de 18-19 grade Celsius, vremea fiind mai răcoroasă de obicei în București

De asemenea, există posibilitatea apariției precipitațiilor în această perioadă.

Ulterior, temperaturile vor mai crește, ajungând chiar și la maxime de 28 de grade Celsius spre finalul lunii mai.

Sursa: Accuweather
Sursa: Accuweather

Cum va fi vremea în luna mai

Potrivit ANM, la nivel național, în prima săptămână a lunii, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cu excepția regiunilor centrale și în extremitatea de sud-est a țării, cantitățile de precipitații vor avea o tendință deficitară.

Temperaturile maxime se vor situa între 15 și 23 de grade. În următoarea săptămână, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi local deficitar la munte, precum și în regiunile vestice, sudice, centrale și nord-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval. Temperaturile medii se vor situa între 16 și 26 de grade (mai cald în jurul datei de 15 mai, în sud și vest)

În intervalul 16-23 mai, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi local excedentare în nord-est, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Temperaturi: maxime între 17 și 26 de grade (mai cald în sud, vest și nord-est)

Precipitații: ploi în jurul datelor de 16 și 19 mai, în Transilvania; furtuni în 22 mai în Transilvania, nord-est și pe litoral; furtuni în 20-21 mai în vest.