Meteorologii anunță un vortex polar deasupra României. Vor urma câteva zile geroase, inclusiv în Capitală

Meteorologii anunță un vortex polar deasupra României. Vor urma câteva zile geroase, inclusiv în Capitală
FOTO - Caracter ilustrativ
Publicat: 12/01/2022, 19:07

Meteorologul Alina Şerban a anunțat miercuri, la Antena 3, prezența unui un vortex polar deasupra României, în zilele următoare, dar vestea bună este acesta nu va staționa mult. Din cauza lui, vor fi temperaturi de până la -18 grade în cea mai mare parte a ţării, inclusiv în Capitală. În unele zone, vor fi valori și mai scăzute.

Si dacă miercuri dimineață am avut o vreme geroasă doar în regiunile nord-vestice acolo unde temperaturile au coborât până la -18 grade Celsius, masa de aer rece se va intensifica în noaptea care urmează.

Astfel, la noapte vremea va deveni geroasă în mare parte a teritoriului, acest lucru însemnând temperaturi minime de -10 grade şi sub -10 grade Celsius. Este foarte probabil ca în noaptea care urmează să fie înregistrate valori de -21 sau -22 de grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei, poate şi din Maramureș.

Temperaturile vor fi negative în toată ţara, inclusiv în partea de sud unde, probabil, că vor coborî doar spre -7, chiar -8 grade Celsius şi nu vor caracteriza o vreme geroasă. Vom avea temperaturi preponderent negative şi pe timpul zilei, joi, cam în toate regiunile.

„Partea bună este că această masă de aer rece nu staționează foarte mult. Cel mai rece se estimează a fi la noapte, apoi se încălzește ușor, deşi mâine vom avea temperaturi maxime preponderent negative care nu vor urca mult pe parcursul zilei care se vor situa de la -5 , -6 grade prin nord-vestul-centrul teritoriului până la cel mult 0, 1 grad în extremitatea de sud-vest”, a spus meteorologul Alina Şerban la Antena 3.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase