Metoda „sertarul” | O nouă înșelăciune în România: Cum a pierdut 6.800 de lei un bărbat din Slănic

Metoda „sertarul | O nouă înșelăciune în România: Cum a pierdut 6.800 de lei un bărbat din Slănic
SURSA FOTO - Observator Prahovean
Publicat: 02/10/2022, 20:04
Actualizat: 02/10/2022, 20:07

Un bărbat din Arad a fost reținut după ce a furat din casa unui bătrân din localitatea Slănic Prahova suma de 6.800 de lei. Suspectul intrase în locuința victimei, sub pretextul vânzării mai multor bunuri, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova.

În după-amiaza zilei de marți, 20 septembrie, în jurul orei 13:30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Slănic au fost sesizați de către un bărbat în vârstă de 80 de ani că pe raza orașului Vălenii de Munte a fost abordat de către un bărbat, sub pretextul că dorește să îi vândă diferite produse.

Bătrânul a declarat că are suspiciuni cu privire la persoana în cauză, iar din discuția polițiștilor cu apelantul a reieșit că cei doi bărbați urmează să se deplaseze la domiciliul bătrânului pentru ca el să îi achite contravaloarea bunurilor.

În baza sesizării, polițiștii din cadrul Poliției orașului Slănic, împreună cu polițiștii orașului Vălenii de Munte, au supravegheat traseul celor doi, precum și locuința apelantului.

Agenții au surprins și momentul în care suspectul a plecat din locuința bătrânului, ulterior aceasta fiind oprit în trafic, pentru control, scrie presa locală prahoveană.

La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat în vârstă de 42 de ani, din județul Arad. Cu ocazia efectuării controlului autoturismului, au fost găsite mai multe bunuri, pe care bărbatul le oferea spre vânzare, precum şi sumele de 7.208 lei și 400 de euro.

În urma cercetătorilor, oamenii legii au stabilit că din banii găsiți în autoturismul bărbatului, suma de 6.800 de lei ar fi fost sustrasă din casa apelantului, mai exact dintr-un sertar, într-un moment de neatenție al acestuia. Din fericire, prejudiciul a fost recuperat în totalitate și predat persoanei vătămate.

În baza probatoriului administrat, față de bărbat, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca a doua zi să fie prezentat unității de parchet competente cu propunerea de luare a unei alte măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Poliției orașului Slănic, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

SURSA FOTO – Observator Prahovean

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase