„Mi-am dat seama că o rachetă mi-a lovit casa și am început să ard”, spune un ucrainean care și-a pierdut soția și copilul de 3 luni după ce rușii i-au bombardat locuința

„Mi-am dat seama că o rachetă mi-a lovit casa și am început să ard”, spune un ucrainean care și-a pierdut soția și copilul de 3 luni după ce rușii i-au bombardat locuința
sursa: Profimedia.ro
Publicat: 20/05/2022, 19:30
Actualizat: 20/05/2022, 19:37

Un ucrainean care și-a pierdut soția, fiica de 3 luni și soacra în urma unui atac cu rachete în weekendul de Paște, a declarat că „este greu să trăiești cu o asemenea traumă. Am început să ard, m-am gândit că încă un minut și cu siguranță mă voi transforma în cenușă”.

Iuriy Glodan se afla la băcănie și a auzit o explozie în drum spre casă, a declarat, el, potrivit CNN.

„Am simțit imediat că s-a întâmplat ceva rău. Am încercat să-mi sun soția. Ea nu a răspuns”, a spus bărbatul.

Când a ajuns la blocul său de apartamente, care fusese lovit, el și un trecător au încercat imediat să înceapă să îndepărteze molozul. Aceștia, alături de personalul SMURD, au găsit trupurile soției lui Glodan și ale mamei sale.

Oficialii i-au spus să părăsească locul, deoarece exista teama de prăbușirea clădirii, dar el nu a vrut să plece până când nu a găsit corpul fetiței sale.

„Este greu să trăiești cu asta. Familia mea a fost toată viața mea. Am trăit de dragul lor. Când a apărut copilul meu, am înțeles sensul vieții”, a spus el.

Vecinul lui Glodan, Oleksiy Paradovsky, în vârstă de 19 ani, se află în spital după ce a suferit arsuri pe 20% din corp.

„Mi-am dat seama că o rachetă a lovit casa mea și am început să ard”, a declarat el pentru Sidner. „M-am gândit că încă un minut și cu siguranță mă voi transforma în cenușă”.

De asemenea, a trebuit să i se scoată schije din corp. Se pregătea să lucreze pe o navă comercială de aprovizionare înainte de război, dar acum este doar „norocos” că este în viață, a spus el.