Mihai Chirica, avertisment pentru USR PLUS, după respingerea bugetului local: Nu mai accept umilința. Sunteți mai răi decât Dragnea

Mihai Chirica, avertisment pentru USR PLUS, după respingerea bugetului local: Nu mai accept umilința. Sunteți mai răi decât Dragnea
Sursă FOTO: Ilinca Nazarie - Mediafax Foto
Publicat: 23/04/2021, 18:23
Actualizat: 23/04/2021, 18:33

Abtinerea consilieriilor USR PLUS de la vot în şedinţa extraordinară de joi a generat un conflict la Iași. Mihai Chirica (PNL), primarul din Iași, a avut o reacție dură după ce bugetul local a fost respins la vot. Acesta a afirmat că nici măcar fostul lider PSD Liviu Dragnea nu a făcut atâta rău Iașiului cum a făcut USR-PLUS.

Primarul Iaşiului a declarat că va intra în grevă japoneză

Primarul din Iași, Mihai Chirica (PNL), a declarat, joi seară, după respingerea bugetului local, că nici fostul lider al PSD Liviu Dragnea nu a făcut rău Iașiului cum a făcut USR PLUS, el precizând că, pentru el, USR înseamnă „Uniunea Sabotăm România”.

„USR PLUS a dat lovitura de gratie. Nici Dragnea nu a facut rau Iasiului, asa cum a reusit USR PLUS. Imi cer mii de scuze pentru votantii USR PLUS, dar nu ati votat corect. Iasiul intra in era intunericului. Nu se mai pot aproba transferuri financiare, nu mai putem sustine educatia, centrele de vaccinare, transportul este blocat. Nu putem plati iluminatul public. Acest vot ne arunca cu zeci de ani in urma”, a afirmat primarul Mihai Chirica

Primarul Iasului  a criticat în termeni duri faptul că cei nouă consilieri USR PLUS s-au abţinut să voteze bugetul propus pentru anul în curs. In momentul votului, cei cinci consilieri PSD au părăsit sala de şedinţe.

„Refuz orice dialog cu USR-ul condus de doamna Chichirău. De fapt, răul cel mai mare făcut aseară l-a făcut doamna Chichirău, care după zece ore şi jumătate, în care am găsit soluţii, a dat ordin să se voteze împotriva ieşenilor. Cu un rânjet îşi bătea palma cu colegii de partid fiind mulţumită că Iaşiul intră în suferinţă începând cu noaptea care tocmai a trecut. Nu voi sta la dialog cu doamna Chichirău câte zile voi trăi”, a spus primarul Mihai Chirica.

Joi, după zece ore de dezbateri, timp în care au fost discutate amendamentele consilierilor locali PSD, USR PLUS şi PMP, bugetul a primit aviz negativ. Bugetul a fost aprobat de cei 11 consilieri locali PNL, doi consilieri locali PMP, însă cei nouă consilieri USR PLUS s-au abţinut de la vot iar cei cinci de la PSD au părăsit sala în timpul votului. Dezbaterile din timpul şedinţei extraordinare de vineri s-au purtat pe marginea a peste 130 de amendamente. Majoritatea acestora au fost aprobate iniţial în timpul discuţiilor însă chiar şi aşa bugetul nu a primit avizul pozitiv, pentru aceasta fiind nevoie de 14 voturi.

Cosette Chichirău, susţine că municipiul nu rămâne fără bani

„Bugetul prezentat ieri de Mihai Chirica are prea puţine investiţii şi prea multe cheltuieli. Nu este în intersul ieşenilor, ci doar al camarilei lui Chirica. Prin urmare, nu putea fi votat. Iaşul nu rămâne fără bani. Sunt 88 de milioane de lei în conturile Primăriei, bani care sunt arhisuficienţi pentru plata cheltuielilor curente şi a salariilor. Chiar dacă bugetul nu a fost votat, nu se blochează nimic. Nu se stinge lumina decât în mintea lui Chirica. Soluţia este simplă: un nou proiect de buget, o nouă şedinţă de consiliu şi un nou vot. Chirica ar face bine aşadar să lase lamentările şi să-şi facă treaba. Să vină cu un buget care să includă investiţii şi dezvoltare, nu posturi noi de funcţionari publici pentru clientela lui personală. Banii publici nu sunt banii lui de-acasă”, afirmă Cosette Chichirău într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Pentru acest an proiectul de buget al Iaşiului este de 1.430.106,18 lei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Cum vrea să scape ucigașul Mirelei de închisoare? Ireal la ce metodă ar putea să...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Heinrich Rudolf Hertz, inventatorul undelor radio. „Nu cred că undele fără fir pe care le-am...